Fostul judecător Cristi Danileț, șocat de cazul CA Ploiești-CCR: „Este un abuz de drept grosolan, instanța depășind limitele puterii judecătorești”

Fostul judecător Cristi Danileț, șocat de cazul CA Ploiești-CCR: „Este un abuz de drept grosolan, instanța depășind limitele puterii judecătorești”

Fostul judecător clujean Cristi Danileţ susține că dosarul în urma căruia un magistrat de la Curtea de Apel Ploieşti a dispus suspendarea executării Hotărârii prin care CCR a anulat alegerile prezidenţiale a fost direcţionat printr-o „inginerie judiciară” către judecătorul respectiv.

Danileţ a mai menționat, joi seara, că un prieten avocat l-a atenționat că, începând cu 10 aprilie 2025, pe portal.just.ro, „apar înregistrate peste 120 de dosare în care se cere suspendarea și anularea Hotărârii CCR de reluarea a alegerilor. Pârât în toate dosarele este Curtea Constituțională a României”.

Vineri, Cristi Danileț a revenit cu noi informații pe marginea acestui subiect, afirmând că este incredibil cum cei care au făcut așa ceva se mai și laudă cu asta, postând și un videoclip în acest sens.

Avem și dovada abuzului de drept: cei care au atacat hotararea CCR în justiție recunosc public că au introdus mai multe acțiuni similare "pentru a găsi judecătorul" care să dea soluția dorită de ei. Din păcate, printre ei este o fostă judecătoare și un actual avocat. Ei au răstalmacit dreptul constituțional: au făcut un contorsionism juridic transformănd actele de jurisdictie constituțională in acte administrative, totul cu intentia de a răsturna ordinea de drept. Problema e că judecătorul de la Ploiești le-a dat dreptate.

E incredibil cum recunosc cu nonșalanță că au făcut așa ceva! Să ne înțelegem: nu am fost de acord cu hotararea CCR de anulare a alegerilor. Dar in niciun caz o instanță judecătorească nu poate infirma o soluție (hotărâre sau decizie, nu are importanță denumirea) a CCR. Este un abuz de drept grosolan, instanța depășind limitele puterii judecătorești”, a transmis fostul judecător pe pagina sa de Facebook.

Amintim că joi, 24 aprilie, un judecător de la Curtea de Apel Ploiești a acceptat contestația privind suspendarea deciziei Curții Constituționale (CCR) de a anula alegerile prezidențiale luată la 6 decembrie 2024.

Ulterior, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti a declarat recurs împotriva deciziei de joi a instanței.

Potrivit deciziei publicate pe portalul Ministerului Justiției, decizia nu este definitivă, iar CCR are drept de recurs în 5 zile de la pronunțare.

Comenteaza