La un pas de tragedie la Euro 2024. Care este starea fotbalistului din naționala Ungariei rămas inconștient pe gazon

La un pas de tragedie la Euro 2024. Care este starea fotbalistului din naționala Ungariei rămas inconștient pe gazon

Medicii au intervenit de urgență, duminică seara, și au format un paravan pentru a-l proteja pe fotbalistul maghiar rănit în timpul meciului dintre Ungaria și Scoția, sportivul fiind scos de pe teren cu targa.

Întreaga Stuttgart Arena a amuțit, duminică seara, când Barnabas Varga, atacantul de 29 de ani a naționalei Ungariei, nu s-a mai ridicat de pe cazon în urma unei coliziuni cu alți fotbaliști în timpul partidei cu Scoția.

Varga a fost implicat într-o coliziune cu portarul Scoției Angus Gunn. Incidentul s-a petrecut în minutul 69, după un corner al Ungariei, când, în urma unei centrări a lui Szoboszlai Dominik, portarul scoțian Angus Gunn a respins mingea cu mâna dreaptă, dar cu umărul stâng l-a lovit în față pe Varga. Sportivul maghiar s-a prăbușit pe teren, unde a început să aibă convulsii.

Au fost chemați medicii pe teren, iar jucătorii și stewarzii au format un paravan în zona în care era căzut atacantul Ungariei, pentru ca fanii și camerele să nu poată surprinde intervenția medicală. După câteva minute, sportivul a fost scos cu targa de pe teren.

"Starea lui Barnabás Varga este stabilă! Jucătorul lui @Fradi_HU [Ferencvaros] se află în prezent într-unul dintre spitalele din Stuttgart! Vă vom informa imediat dacă sunt vești despre starea sa!", a transmis Federația Maghiară de Fotbal la scurt timp după miezul nopții. 

Jocul a fost reluat pe teren după o lungă pauză ca urmare a incidentului, meciul fiind prelungit cu 10 minute. În minutul 99, Ungaria a marcat unicul gol al partidei, prin Kevin Csoboth, aproape în ultima fază a jocului.

Comenteaza