Dietă-fulger de 2 zile: detoxifiere şi slăbire după Crăciun și Revelion

Dietă-fulger de 2 zile: detoxifiere şi slăbire după Crăciun și Revelion
| Foto: Arhiva

Dacă ai rămas cu câteva kilograme în plus după Sărbătorile care tocmai au trecut, nu trebuie să intri în panică. Iată o dietă care te poate ajuta să slăbești repede, însă aceasta poate fi ținută doar de către persoanele sănătoase.

ZIUA I:

Dimineaţa: Bea pe stomacul gol o jumătate de litru de apă, cu înghiţituri mici, pentru eliminarea toxinelor. După 30 de minute, bea un suc de grepfrut (bogat în vitamina C şi în potasiu), iar peste alte 15 minute bea un sfert de litru de lapte degresat în care ai adăugat o linguriţă de cacao şi una de miere.

Prânz: 200 g de peşte slab, fiert la abur sau preparat la cuptor. Poţi adăuga zeamă de lămâie şi ulei de măsline. Peste două ore mănâncă un iaurt cu o linguriţă de miere (stimulează tranzitul intestinal).

Gustare: suc de grapefruit, suc de roşii în orice canti­tate. De asemenea, apă plată cel puţin 2 litri pe zi. Sunt permise ceaiul de plante şi cafeaua neîn­dul­cite.

Cină: Fierbe timp de 20 de minute, într-un litru şi jumătate de apă, 1 kg de praz (diuretic), 500 g de morcovi (conţin vitamina A), 500 g de roşii (bogate în potasiu şi minerale), două tulpini de ţelină şi un vârf de cuţit de cimbru (dezintoxicant). Bea trei boluri de zeamă, la intervale de 10 minute, apoi consumă trei boluri cu legume fierte, la intervale de câte 20 de minute.

Înainte de culcare: un iaurt cu o linguriţă de miere.

ZIUA II:

Dimineaţa: Se reia meniul din prima zi.

Prânz: o farfurie de salată de fructe de sezon (piersici, caise, necta­rine, mere etc.) la care se adaugă 100 g nuci mărunţite, care se consumă ime­diat când se prepară.

Cină: 200 g de peşte fiert şi un bol cu legume.

Înainte de culcare: un iaurt cu o linguriţă de miere.

loading...
Comenteaza