Leacuri din cămară. E dulce, dar nu are zahăr și e un miracol pentru organism
- Scris de Ziua de Cluj
- 20 Dec 2022, 20:11
- Life
- Ascultă știrea
Aliment 100% natural, are calităţi deosebite care sunt cunoscute încă din vechime.
Dacă nu ai în cămară un borcan cu magiun, cumpără-ți măcar unul. Prunele au calităţi deosebite cunoscute din vremuri străvechi. Conservate sub formă de magiun, prunele oferă beneficii organismului - se ştie că sunt bogate în antioxidanţi şi, de asemenea, sunt o sursă deloc de neglijat de fibre.
Prunele sunt eficiente în curăţarea organismului de toxine, prin stimularea tranzitului intestinal, fiind cunoscute pentru faptul că pot combate constipaţia şi normalizează funcţiile ficatului.
Datorită vitaminei C pe care o conţin, prunele sunt eficiente şi în combaterea artitei reumatoide şi pentru întarirea sistemului imunitar. Specialiştii susţin că prunele ar conţine substanţe ce pot ajuta organismul să combată viruşii gripali.
Magiunul aduce corpului un aport important de fier, calciu, seleniu, magneziu, potasiu şi bor, elemente atât de necesare funcţionării optime a organismului.
Totodată, prunele conţin compuşi care au capacitatea de a stopa evoluţia astmului.
Resveratrolul din coaja acestora este un alt element care are beneficii asupra sănătăţii organismului, un efect anti-histaminic şi antiinflamator. Fiind un puternic antioxidant, anulează în organism radicalii liberi.
Această substanţă normalizează nivelul de lichide în sânge şi este cunoscut pentru efectele sale antitumorale. Stimulează înmulţirea celulelor sănătoase şi creşte capacitatea lor de regenerare.
Consumul de magiun, prin conţinutul de fier din prune, se poate dovedi benefic în tratarea anemiei feriprive şi s-a dovedit benefic în reglarea hormonală la femei, în lupta împotriva osteoporozei, prin conţinutul de bor organic care are un rol important în asimilarea calciului.
De asemenea, acidul propanoic pe care îl conţin fibrele insolubile din prune ajută la scăderea colesterolului rău din sânge.