Peste 6.800 de părinți au apelat call-centerul clujean ALOPEDI în primele șase luni ale anului

Peste 6.800 de părinți au apelat call-centerul clujean ALOPEDI în primele șase luni ale anului

Serviciul gratuit de sfat medical pentru copii ALOPEDI a fost apelat de 6.868 de părinți în primele șase luni ale acestui an.

Președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe, împreună cu reprezentanții Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii care gestionează serviciul de call center ALOPEDI 0364-917 , au realizat o analiză a activității derulate în primele șase luni ale anului 2024 prin intermediul proiectelor destinate sfaturilor medicale. pediatrie.

„Cifrele dovedesc, o dată în plus, utilitatea și eficiența serviciului nostru non-stop de telemedicină, dar și încrederea pe care o au părinții în sfaturile și recomandările specialiștilor care deservesc ALOPEDI. Este îmbucurător fapt că majoritatea problemelor au putut fi fiționate telefonic, a mai fi necesară deplasarea la spital sau la cabinetul medical”, declară Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Sa constatat, astfel, că ALOPEDI 0364-917 a fost apelat în primul semestru al acestui an de 6.868 de părinți.

Majoritatea apelurilor, mai exact 70,9% dintre acestea, s-au finalizat cu recomandări ce au permis îngrijirea copiilor la domiciliu, iar părinților li s-au explicat care sunt semnele apariției care trebuie să se adreseze medicului. De asemenea, cazul a trei copii a fost solicitată intervenția Serviciului de Ambulanță.

În primele șase luni ale anului 2024, problemele digestive (34,12%) au fost mult mai frecvent decât cele respiratorii (13,50%), numărul apelurilor pentru probleme digestive crescând cu 50% în iunie față de luna mai.

"Reamintim, în acest context, ceea ce specialiști recomandă părinți să țină cont de măsurile de prevenire a infecțiilor digestive: să fie atenți la igiena mâinilor, să spele alimentele consumate de copii înainte de a le oferi acestora, să nu ducă în colectivitate copiilor cu infecții. digestive, iar folosirea piscinelor și a bazinelor se poate face după două săptămâni de la terminarea infecției digestive" - transmit specialiștii în sănătate.

Comenteaza