Daniel Buda, după realegerea Robertei Metsola: „Am încredere că va reprezenta cu succes Parlamentul European, așa cum a făcut-o și până acum”

Daniel Buda, după realegerea Robertei Metsola: „Am încredere că va reprezenta cu succes Parlamentul European, așa cum a făcut-o și până acum”
| Foto: Facebook.com/Daniel Buda

Europarlamentarul Daniel Buda i-a transmis felicitări Robertei Metsola, după ce a fost realeasă, pentru un mandat de 2 ani şi jumătate, în funcţia de preşedinte al Parlamentului European.

Eurodeputatul clujean este de părere că Roberta Metsola este o persoană cu vastă experiență în ceea ce privește instituțiile europene și va reuși cu certitudine să facă față provocărilor actuale.

«Parlamentul European reprezintă un simbol al standardelor, oportunităților și garanția statului de drept. Totodată, aceasta este ceea ce Europa înseamnă pentru mine și milioane de europeni!» Roberta Metsola a fost realeasă președinte al Parlamentului European cu 562 de voturi. Ea face parte din familia Grupului PPE, provenită din Malta!

Viitorul Uniunii Europene, a cetățenilor europeni are nevoie de răspunsuri ferme din partea Parlamentului European. Pacea, libertatea, securitatea, libera circulație, unitatea în diversitate, convergența regională și socială, sunt valori indestructibile într-o Europă unită și puternică.

Roberta Metsola este un pro-european convins, o persoană cu vastă experiență în ceea ce privește instituțiile europene ce va reuși cu certitudine să facă față provocărilor actuale. Am încredere că va reprezenta cu succes Parlamentul European, așa cum a făcut-o și până acum, și va contribui la consolidarea parcursului democratic al Uniunii și se va asigura că Parlamentul European va rămâne Casa Democratiei Europene!

Mult succes, Roberta Metsola în procesul de consolidare a Parlamentului European și a Uniunii Europene!”, a transmis liderul PNL Cluj.

Prioritățile lui Daniel Buda în noul mandat de europarlamentar

Totodată, marți, 16 iulie 2024, a început oficial cea de-a 10-a legislatură a Parlamentului European. Daniel Buda și-a adjudecat un nou mandat de eurodeputat, la alegerile din 9 iunie.

Prioritățile mele în acest mandat includ:

1.⁠ Drepturile cetățenilor⁠: Mă voi asigura că drepturile fiecărui cetățean european sunt protejate și promovate în toate deciziile legislative.
2.⁠ ⁠Politica agricolă: Voi susține dezvoltarea durabilă a agriculturii și voi lucra pentru politici care sprijină fermierii și inovarea în sectorul agricol.
3.⁠ ⁠Politica de coeziune: Voi lucra pentru reducerea disparităților regionale și pentru promovarea dezvoltării economice echitabile în toate regiunile Uniunii Europene.

Vă asigur că voi depune toate eforturile pentru a reprezenta interesele dumneavoastră la nivel european. Mulțumesc tuturor pentru încrederea acordată”, a mai precizat Buda.

Comenteaza