Campanie gratuită de testare a memoriei, de Ziua Mondială Alzheimer

Campanie gratuită de testare a memoriei, de Ziua Mondială Alzheimer
“Ziua Internaţională Alzheimer” va fi marcată la Cluj printr-o serie de activităţi menite să sensibilizeze comunitatea locală şi instituţiile abilitate cu privire la problematica acestei maladii necruţătoare.

În data de 21 septembrie, între orele 9:00 şi 12:00, la sediul Centrului Comunitar Judeţean - Complex de Servicii Sociale pentru Copii şi Adulţi se va organiza o campanie gratuită de testare a memoriei. Aceasta are ca scop oferirea de informaţii cu privire la manifestările demenţei în cadrul bolii Alzheimer, precum şi accentuarea importanţei intervenţiei precoce, încă de la apariţia primelor simptome.

Anul acesta DGASPC Cluj a iniţiat şi proiectul "Cafeneaua Alzheimer", în cadrul căruia se vor desfăşura activităţi la Cafeneaua Karolina Pub, de pe strada Constantin Daicoviciu nr. 9. Astfel, în intervalul orar 9:00- 11:00 vor avea loc grupuri de discuţii pe problematica Alzheimer, între persoane adulte cu vârsta de peste 50 de ani şi psihologi din cadrul Centrului Comunitar Judeţean Cluj.

Tot în data de 21 septembrie, între orele 11:30 şi 16:00, la sediul Centrului Comunitar Judeţean Cluj se va desfăşura conferinţa "Boala Alzheimer", la care vor participa specialişti care au domeniu de interes boala Alzheimer.

Ziua Mondială Alzheimer, o zi de solidaritate cu suferinzii

Ziua Mondială Alzheimer are ca scop să reamintească, prin asociaţiile Alzheimer din întreaga lume şi instituţiile cu atribuţii în domeniu, de cei care suferă de acest tip de demenţăs au de alte forme.

An de an, ziua de 21 septembrie este o zi în care organizaţiile care se ocupă de problematica Alzheimer din întreaga lume îşi concentrează eforturile asupra creşterii gradului de conştientizare cu privire la demenţa în această maladie.

Demenţa de tip Alzheimer se caracterizează prin dezvoltarea a numeroase deficite cognitive care includ deteriorarea memoriei, tulburări de limbaj, deteriorarea capacităţii de a desfăşura activităţi motorii, dificultatea sau chiar incapacitatea de a recunoaşte obiectele, dificultăţi în planificare şi organizare. 

Este important ca populaţia să cunoască simptomatologia şi să înţeleagă că demenţa în boala Alzheimer este diferită de procesul normal de îmbătrânire, să poată face diferenţa între cele două şi să ştie unde să se adreseze atunci când suspectează că există anumite probleme.

Comenteaza