Condimentul 100% românesc care înlocuieşte sarea, tratează insomnia şi întăreşte imunitatea

Condimentul 100% românesc care înlocuieşte sarea, tratează insomnia şi întăreşte imunitatea
Extrem de aromat şi versatil, este folosit în bucătăria românească cu precădere la prepararea supelor şi ciorbelor. Pe lângă gustul divin pe care îl dă mâncărurilor, această plantă aromatică este un foarte eficient remediu rapid. În plus, prin aroma sa, el poate înlocui cu succes sarea!

Răspândit pe arii largi în emisfera nordică, tarhonul este parte din cele patru ierburi fine ale francezilor, alături de pătrunjel, asmăţui şi arpagic. Se găseşte din abundenţă şi la noi în ţară, însă din nefericire bucătăria româneacă nu îi fructifică îndeajuns.

Dacă gospodinele ce se inspiră din bucătăra vestică îl mai folosesc, puţină lume ştie că ceaiul de tarhon este un remediu bun la toate, fiind un tratament naturist exceptional în lupta cu numeroase boli sau infecţii.

Tratează afecţiunile digestive

Băut regulat, ceaiul de tarhon este un aliat veritabil al sănătăţii sistemului digestiv. Este de un real ajutor în combaterea constipaţiei, a balonării şi a dispepsiei şi ajută la reglarea metabolismului, prin stimularea secreţiei de sucuri digestive şi activarea unor enzime speciale.

CITEŞTE AICI CONTINUAREA ARTICOLULUI

 

Comenteaza