Dieta pentru longevitate. 10 superalimente pe care să le mănânci pentru a trăi mai mult

Dieta pentru longevitate. 10 superalimente pe care să le mănânci pentru a trăi mai mult

Experții în nutriție sunt de părere că alimentația joacă un rol important când vine vorba de păstrarea sănătății și de longevitate. 

Dacă vrei să îți păstrezi sănătatea și să ai o viață cât mai lungă, trebuie să știi că dieta joacă un rol important în atingerea acestor obiective. Iată 10 alimente care îți promit nu doar longevitate, ci și sănătate:

1. Cacao 

Cacaua este un nutrient incredibil de bogat în magneziu, crom, fier, vitamina C, antioxidanţi, PEA (phenylethylamină – molecula iubirii şi a fericirii), anandamine, fibre solubile, teobromină etc. Studii universitare arată că, cu cât consumi mai multă cacao, cu atât te bucuri mai mult de longevitate. Atenție, însă! Cacaua naturală nu este acelaşi lucru cu prafurile de cacao pe care le găseşti la supermarket pentru că aceasta a fost procesată şi chimizată.

2. Mierea 

Este cea mai bogată sursă de enzime terapeutice şi conţine şi apă puternic hidratantă. Vorbim de mierea naturală, bio, netratată termic, chimic, sau altfel.

3. Nuca de cocos

Conţine acizi graşi saturaţi, cu acţiune puternic antivirală, antimicrobiană şi antifungală, întărind astfel sistemul imunitar. Uleiul de cocos ajută la echilibrarea greutăţii corporale.

4. Vin roșu

Se spune că un pahar cu vin pe zi ține medicul la distanță, având puterea de a contribui la menținerea sănătății inimii, reduce tensiunea arterială și chiar reduce riscul de apariție a diabetului. Este, însă, indicat să consumi o cantitate moderată de vin.

5. Polenul

Rejuvenant la nivel celular, de ADN, conţine minerale, enzime, complexul de vitamine B şi polizaharide.

6. Lăptişorul de matcă

Rejuvenează şi regenerează corpul, inhibând astfel procesul de îmbătrânire. Sursă excelentă de folaţi şi acid folic.

7. Propolis

Are acţiune antiinflamatorie, excelent în tratarea artritelor.

8. Spirulina

Proteina de calitate superioară, care ajută la regenerarea celulară.

9. Fructul Goji

Cel mai nutritiv fruct de pe planetă, după unii experţi. Este bogat în proteine, antioxidanţi, polizaharide şi stimulează în mod natural producerea hormonului de creştere, deci asigură reîntinerirea. Goji ocupă locul numărul 1 în medicina chineză.

10. Algele verzi – albastre

Conţin PEA, şi ficocianină pentru regenerarea celulară. PEA este un compus chimic produs în creier şi este secretat la maximum, de exemplu, atunci când suntem îndrăgostiţi. PEA joacă un rol important în puterea de focalizare, starea alertă a minţii precum şi pozitivitatea cu care privim viaţa.

 

sursa: doftoria.ro

Comenteaza