Fructele VEDETĂ ale sezonului: ideale la DIETĂ, previn bolile de INIMĂ

Fructele VEDETĂ ale sezonului: ideale la DIETĂ, previn bolile de INIMĂ
Sunt fructele vedetă ale lunii august. Pe lângă savoare şi gust, aceste alimente sunt adevărate medicamente pentru organism: previn bolile de inimă, ne ajută să scăpăm de kilogramele în plus, ţin la distanţă infecţiile gripale, potejează ochii şi previn cancerul.

Dacă eşti în căutarea unor fructe de sezon cu multiple beneficii, PRUNELE sunt exact ce ai nevoie. Pe lângă faptul că sunt nişte fructe foarte gustoase, aceste fructe aduc un plus de sănătate în dieta de zi cu zi.

Îmbunătăţesc memoria - Ştiai că dacă mănânci cel puţin trei prune pe zi, antioxidanţii puternici din acestea te ajută să elimini celulele deteriorate care îţi afectează memoria?

Ideale la dietă - Prunele sunt sărace în calorii, ceea ce înseamnă că sunt benefice dietei tale. Fiecare prună conţine 30 de calorii, adică 1,5% din caloriile recomandate pentru fiecare zi pentru o dietă bazată pe 2.000 de calorii pe zi. Poţi să arzi caloriile din prune foarte uşor: înotând 4-5 minute elimini 30 de calorii.

Previn bolile de inimă - Prunele sunt foarte sărace în grăsimi, fiecare fruct conţine mai puţin de 0,2 grame. În plus, ele nu conţin grăsimi saturate, care pot creşte riscul atacului de cord prin creşterea colesterolului.

Sunt pline de carbohidraţi buni - Dacă dieta pe care o ţii interzice consumul de carbohidraţi, prunele pot fi printre puţinele fructe pe care le poţi consuma.
Atenţie însă! Prunele uscate au o concentraţie mare de carbohidraţi care stimulează pancreasul să secrete insulină, aşa că limitaţi-vă la a consuma prune proaspete, dacă nu vreţi să aveţi probleme cu glicemia şi un risc crescut de a face diabet.

Ţin la distanţă şi vindecă infecţiile gripale. Studii de laborator făcute în Japonia au demonstrat că principiile active din prune inhibă şi distrug viruşii gripali de tip

Tratează anemia feriprivă, întrucât conţin mici cantităţi de fier organic asimilabil, dar mai ales pentru că ajută la asimilarea fierului din alte alimente (cum ar fi gălbenuşul de ou). În acest scop se ţin cure timp de o lună, în decursul căreia se consumă cel puţin 300 de grame de prune pe zi, înaintea meselor principale.

Stimulează imunitatea. O prună n-ar trebui refuzată niciodată, pentru că i-ai face organismului un deserviciu. Te energizează rapid, alungă oboseala şi reglează activitatea sistemului nervos.
Protejează ochii. Conţinutul mare de pigmenţi antocianici, de zeaxantină şi de vitamine, în special vitamina C, recomandă prunele ca pe un excelent mijloc de prevenire a degenerescenţei maculare.

Comenteaza