Medicamentul STEA: bogat în VITAMINE, reduce COLESTEROLUL şi TENSIUNEA arterială

Medicamentul STEA: bogat în VITAMINE, reduce COLESTEROLUL şi TENSIUNEA arterială
Admirat în special pentru aspect şi pentru gustul aparte, puţini sunt cei care ştiu că acest aliment acţionează precum un medicament şi aduce o mulţime de beneficii. Are multe vitamine, reduce colesterolul, este alimentul perfect in diete şi reduce tensiunea arterială, dar se recomandă să nu fie consumat de persoanele care suferă de insuficiență renală.

Este o combinatie intre mere, ananas si kiwi. Daca este taiat in felii printr-o sectionare transversala, acest fruct are forma unei stele, de aici si numele de FRUCTUL STEA. Are o savoare deosebită, însă şi beneficiile sunt pe măsură.

Carambola, aşa cum i se mai spune fructului stea, este o sursa bogata de vitamina C, iar 50 de grame din acest fruct contin o cantitate echitabila de vitamina B si vitamina A. Este, de asemenea, si o sursa bogata de antioxidanti si fibre alimentare, de aceea contribuie la reducerea tensiunii arteriale si a colesterolului.

Persoanele care au probleme renale trebuie sa evite consumul acestui fruct deoarece in componenta lui este prezent acidul oxalic. Iata la ce mai poate fi folosit:

INFUZIE de VITAMINE: Conținutul ridicat de vitamina C din fructul stea ajuta alunga raceala, gripa si orice alt tip de infecție. Fructul contine si fibre alimentare, acid pantotenic, și potasiu (care poate preveni crampe lemusculare prin creșterea circulatiei sanguine) sunt componente importante ale acestui fruct. De asemenea, fructul contine şi complex de vitamina B, cum ar fi folati, riboflavina, și piridoxină (vitamina B6).

IMUNITATE SI RACELI: Fructul stea tine racelile la distanta! Fructele si legume bogate in vitamina C au un continut foarte benefic pentru completarea antioxidantul pierdut de corpul nostru. Antioxidantii imbunatatesc imunitatea prin curatarea toxinelor si a radicalilor liberi care se formeaza in corpul nostru.

REDUCE INFLAMATIILE: Fructul stea conține o cantitate mare de antioxidanti si flavonoide, care sunt extrem de benefice pentru a proteja organismul inflamații. Vitamina C actioneaza nu doar ca un anti-oxidant, dar, de asemenea, produce colagen. Colagenul este o componentă cheie care repara si formeaza oase, arterele si vasele de sange. De aceea, joaca un rol important în vindecarea corpului, in reducerea inflamatiilor.

ADJUVANT în DIETE: Alimentele pe care le consumam sunt foarte importante, mai ales pe durata unei cure de slabire, in momentul in care ne luptam cu kilogramele in plus. Fructul stea reprezinta un aliment care poate sa intre cu succes intr-o dieta. Este bogat in fibre, in apa (hidrateaza organismul), dar si in vitamine si minerale.

FRUCT ANTI-CANCER: Antioxidantii sub forma de vitamina C din fructele stea ajuta la curatarea organismului şi pot avea proprietati anti-cancer.

REDUCE COLESTEROLUL: Substantele din fructul stea ajuta foarte mult la scaderea nivelului colesterolului. Totodata, alimentul contine antioxidanti care previn oxidarea colesterolului, prin urmare fructul poate ajuta la diminuarea riscului de accident vascular cerebral sau atac de cord.


Alte beneficii ale fructului stea:
- reduce tensiunea arterială
- ajută în problemele digestive
- bun pentru utilizarea în îngrijirea pielii

Comenteaza