SENZAŢIONAL de BUN: previne INFARCTUL, CANCERUL de COLON şi cel PULMONAR, tratează GASTRITA şi ULCERUL
- Scris de Ziua de Cluj
- 21 Sep 2015, 12:18
- Sănătate
- Ascultă știrea

Dovlecelul, științific denumit cucurbita pepo, este o plantă erbacee anuală din familia cucurbitaceelor originară din America, dar care este sădită pe tot globul pentru fructul folosit în alimentație.
Scade tensiunea şi previne infarctul
Datorită magneziului şi folaţilor conţinuţi, dovlecelul reduce riscul de infarct şi accidentele vasculare cerebrale, fiind totodată benefic în scăderea tensiunii arteriale.
Stimulează digestia
Bogat în fibre de calitate, în potasiu şi apă, dovlecelul are proprietăţi diuretice şi este uşor digerabil. Din aceste motive dieta cu această legumă este tolerată de persoanele care au probleme digestive, cardiace sau renale.
Previne cancerul de colon şi pe cel pulmonar
Datorită fibrelor, dovlecelul previne cancerul de colon, îmbunătăţeşte metabolismul, previne cancerul pulmonar şi reduce simptomele unor boli precum hiperplazia benignă de prostată.
Remediază problemele de vedere
Conţinutul ridicat de carotenoizi face din dovlecei un remediu perfect pe bază de plante pentru problemele de vedere. Are excelente proprietăţi anti-îmbătrânire, poate îmbunătăţi memoria şi reduce procesele infecţioase.
Adjuvant în tratamentul gastritei şi a ulcerelor
Tot datorită fibrelor conţinute, dovlecelul este un veritabil pansament gastric, fiind indicat în tratmentul gastritelor, ulcerelor şi a altor afecţiuni ale aparatului digestiv.
Îmbunătăţeşte memoria
Bogat în antioxidanţi, dovlecelul are un rol important în protejarea sistemului nervos, consumul său fiind eficient în îmbunătăţirea memoriei.