Foto SCJU Cluj-Napoca extinde accesul pacienților la aparatele RMN și CT de la centrul Imogen: "Se vor reduce substanțial timpii de așteptare"

Pacienții vor avea un acces mai ușor, din această lună, la cel mai performant aparat RMN aflat într-un spital public din Transilvania și la un aparat CT de ultimă generație, aflate în dotarea Imogen, acestea urmând să funcționeze de dimineața până seara.

Laboratorul de Radiologie și Imagistică Medicală din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca își deschide un punct de lucru în Centrul Imogen, unde funcționează cel mai performant aparat RMN al spitalului SCJU Cluj-Napoca, precum și un aparat CT de ultimă generație, crescând, astfel, numărul pacienților care vor avea acces la investigații imagistice.

"În mod concret, pacienții vor avea un acces mai ușor la investigațiile efectuate cu cel mai performant aparat RMN aflat într-un spital public din această regiune a țării și la un aparat CT de ultimă generație, aflate în dotarea IMOGEN. Toate investigațiile specifice IMOGEN se vor desfășura fără a fi afectate în vreun fel și vor fi efectuate de către echipele de specialiști dedicate.

Ca și element de noutate, timpul de funcționare zilnică a unui aparat va fi dublat, până acum acestea funcționau între orele 08.00 și 14.00, iar în prezent timpul de funcționare este între orele 08.00 și 20.00. Investigațiile imagistice neurologice și endocrinologice, care necesită o precizie ridicată, vor fi efectuate în premieră pe aparatul RMN de înaltă performanță de 3 Tesla. Se vor reduce substanțial timpii de așteptare pentru efectuarea unei investigații RMN, în condițiile în care, în prezent, pentru a face față solicitărilor, specialiștii radiologi efectuează investigații în sistem ambulatoriu și în zilele de sâmbătă. Se estimează realizarea unei o medii zilnice de 15 RMN-uri și 25 de CT-uri, în noul punct de lucru", transmit reprezentanții spitalului județean din Cluj-Napoca.

Programarea pacienților pentru investigații în noul punct de lucru se va face prin Recepția LRIM din Cladirea Radiologie (str. Clinicilor, nr.3-5). Informații la tel. 0264.592771, int.1190, mobil. 0757.028101 (între orele 08.00-15.00).

Comenteaza