Traficul din Cluj de Crăciun. Unii șoferi au „colindat” beți la volan, fără permis sau foloseau numere de înmatriculare de la altă mașină

Traficul din Cluj de Crăciun. Unii șoferi au „colindat” beți la volan, fără permis sau foloseau numere de înmatriculare de la altă mașină

În zilele premergătoare Crăciunului, dar și în prima zi de sărbătoare, polițiștii au sancționat mai mulți cetățeni pentru infracțiuni comise în trafic.

La data de 23 decembrie a.c, în jurul orei 11.00, polițiștii Secției 9 Poliție Rurală Turda au depistat un bărbat de 50 de ani, care se deplasa cu un autoturism pe DJ 161B, în localitatea Ploscoș, fără a deține permis de conducere pentru respectiva categorie.

Număr de înmatriculare „universal” în Cluj

„În cadrul verificărilor s-a constatat că plăcuțele de înmatriculare aplicate pe autoturismul condus de acesta figurează înregistrate pe alt autoturism, cel condus la momentul depistării nefiind înregistrat.

În cauză au fost demarate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat

De asemenea, la data de 25 decembrie a.c, în jurul orei 13.30, polițiștii aceleiași unități de poliție au depistat un tânăr de 20 de ani, care conducea un autoturism pe DJ 161B, în localitatea Ploscoș, deși nu deținea permis de conducere.

În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, a transmis IPJ Cluj.

„Colindul” șoferilor beți la volan în Cluj

„La data de 25 decembrie a.c., în jurul orei 00.20, polițiștii Biroului Rutier Turda au oprit pentru verificări un autoturism condus pe DJ103G, pe raza localității Moldovenești, de un tânăr de 30 de ani, din comuna Săndulești.

În urma testării acestuia cu aparatul etilotest a rezultat concentrația de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat, context în care a fost condus la o unitate medical unde i-au fost probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză au fost demarate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a substanțelor interzise.

La aceeași data, în jurul orei 03.30, polițiștii rutieri turdeni au oprit pentru control un alt autoturism, condus pe strada Ștefan cel Mare, de un bărbat de 42 de ani din Cluj-Napoca.

Testarea cu aparatul etilotest a bărbatului a indicat concentrația de 0,89 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus apoi la o unitate medicală, unde i-au fost recoltate mostre biologice.

În continuare, în cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, se mai arată în comunicatul IPJ Cluj.

Comenteaza