Meniul de 1 Mai: Ce sfaturi ne dau nutriţioniştii

Meniul de 1 Mai: Ce sfaturi ne dau nutriţioniştii
Ţinând cont de faptul că nu a trecut prea mult timp de la sărbătorile pascale, când am avut parte de mese îmbelşugate, ar trebui să fim atenţi la alegerile alimentare pe care le facem de 1 Mai. Ce sfaturi ne dau nutriţioniştii.

„Mâncarea specifică pentru această zi este cea gătită la grătar, în special mititeii, ceafa de porc, fleica şi slăninuţa prăjită. Toate acestea au un conţinut ridicat de grăsimi saturate, care reprezintă un factor de risc pentru apariţia bolilor cardio-vasculare, creşterea colesterolului şi diminuarea nivelului de colesterol bun", a declarat Iulia Ţuţui, nutriţionist.

Legumele nu trebuie să lipsească din meniu

Pentru o digestie sănătoasă, mâncarea săţioasă trebuie diluată cu o salată de crudităţi.

În ceea ce priveşte grătarul, se recomandă carnea de pui. Şi aceasta poate fi consumată alături de o salată de legume sau pot fi preparate frigărui de pui cu ardei, roşii ciuperci, ceapă. „De asemenea, recomand peştele gătit pe grătar, acesta fiind o sursă de grăsimi poli-nesaturate, protectoare ale sistemului cardio-vascular", a mai spus Iulia Ţuţui.

Un aspect foarte important este şi timpul de prăjire al alimentelor pe grătar. Prăjirea excesivă duce la formarea de produşi toxici, responsabili de apariţia diferitelor tipuri de cancere.
Mezelurile sunt foarte aspru criticate: „ Nu recomand sub nicio formă mezelurile din comerţ. În cazul în care nu putem rezista tentaţiei, putem să consumăm cârnaţi de casă, de exemplu", a expliocat Mădălina Indrie, nutriţionist.

Sucurile carbogazoase, pe lista neagră

Sucurile din comerţ, fie ele carbogazoase sau nu, se află pe lista neagră a băuturilor. Se recomandă cât mai multă apă, minim 2 litri, pentru hidratare.

Trebuie să avem grijă şi la alcool. Dacă este consumat înainte de masă, se produce dezihinbiţia alimentară , iar astfel vom avea tendinţa să mâncăm mai mult.  Nici în ceea ce priveşte cantitatea, specialiştii nu sunt foarte „darnici": „Se acceptă o băutură la femei şi două la bărbaţi. Se acceptă, nu se recomandă.", a mai declarat Mădălina Indrie, nutriţionist.

Dacă ne e poftă de ceva dulce, fructele sunt cele recomandate.

 

 

Etichete
Comenteaza