Se face studiul de fezabilitate pentru pasajul rutier dorit de Primărie în intersecția Bulevardul Muncii-Oașului

Se face studiul de fezabilitate pentru pasajul rutier dorit de Primărie în intersecția Bulevardul Muncii-Oașului

Primăria Cluj-Napoca a contractat serviciile Biroului de proiectare Costin și Vlad pentru a face studiile de fezabilitate și de trafic pentru un nou pasaj rutier în intersecția B-dul Muncii-Oașului, pentru suma de 269.000 lei, cu termen 90 de zile.

„Necesitatea și oportunitatea obiectivului de investiții „Realizare pasaj rutier la intersecția Bulevardului Muncii cu stradă Oașului în Municipiul Cluj-Napoca”, a fost identificată că urmare a blocajelor în trafic, fiind necesare luarea unor măsuri de îmbunătățire a condițiilor de siguranță a traficului rutier și îmbunătățirea confortului în timpul călătoriei gestionând în același timp reducerea emisiilor de poluanți și impactului negativ asupra mediului”, arată Primăria. Viitorul pasaj urmează să înglobeze și o stație de încărcare pentru autovehicule electrice.

„Este un proiect la care demarăm studiile. Totul începe cu un studiu. Noi ne propunem acolo să facem un pasaj fie subteran, fie suprateran, aici trebuie să ne spună specialiștii. Din păcate, nu vom putea rezolva toate intrările ca să facem printr-un pasaj subteran sau suprateran toate intrările, pentru că discutăm de intersecții cu Oașului, discutăm de un acces la magazinul Auchan și în zona străzii Valea Fânațelor, discutăm de Bulevardul Muncii dar, cu siguranță, specialiștii vor găsi soluții astfel încât să putem descongestiona traficul acolo.

Discutăm de un sens giratoriu extrem de aglomerat, acolo e și tramvaiul, sunt foarte multe direcții și variante care sunt în zonă, urmează să facem achiziția pentru a face un studiu de fezabilitate să vedem care sunt soluțiile, trebuie să vină cu 3 variante, fie variantă supraterană, fie variantă subterană, o să vedem cum arată situația și dacă putem să rezolvăm două din trei sau două din patru direcții cred că va fi un succes fluidizarea traficului în zonă. Mai ales dimineața și seara traficul din zonă e blocat, e un aflux foarte mare dinspre Chinteni și dinspre satele care sunt după Chinteni. Este afluxul foarte mare și din zonă, acolo sunt și trei proiecte imobiliare la intersecție. După ce vor fi făcute demolările, noi am pus condiția acestora să cedeze o parte din drum pentru a putea mări ampriza acolo, pentru a putea face bandă dedicată pe un anumit tronson pentru mijloacele de transport în comun, se va regulariza și sensul giratoriu în această situație, dar după ce vom face și acest nou studiu, cu siguranță că lucrurile vor arăta altfel.

Celălalt sens giratoriu nu intră în acest proiect, este alt proiect acolo, strada Fabricii de la intersecție cu Bulevardul Muncii înspre strada Fabricii deja am emis autorizația de construire pentru stradă, pentru relocarea de stâlpi, pentru lărgirea străzii pentru a fluidiza traficul”, declarat viceprimarul Dan Tarcea, in ianuarie 2023.

Comisia de Urbanism a Primăriei Cluj-Napoca a analizat, in 7 martie 2022, masterplanul pentru dezvoltarea Bulevardului Muncii, o suprafață de 450 de hectare, din care doar 18% este ocupată de construcții. Atelier RVD a realizat masterplanul, un document informal, care prezintă o viziune de dezvoltare pe termen lung a fostei zone industriale a Clujului, dar care respectă în continuare Planul Urbanistic General, în curs de actualizare.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza