Căldură ucigașă în Grecia. Încă un turist a fost găsit mort

Căldură ucigașă în Grecia. Încă un turist a fost găsit mort

Un turist german a fost găsit mort pe insula grecească Creta după ce a plecat într-o excursie și nu s-a mai întors.

Un bărbat german în vârstă de 67 de ani a fost găsit mort pe insula grecească Creta, a declarat poliția. Acesta este al șaselea deces al unui turist înregistrat în această lună, în care Grecia a fost lovită de un val de căldură intens.

Turistul german a plecat duminică singur într-o drumeție într-un canion din regiunea Sougia și după câteva ore și-a sunat soția pentru a-i spune că nu se simte bine.

„O operațiune de căutare și salvare a început imediat și o unitate specială de salvare cu drone a reperat trupul bărbatului într-o râpă din defileul Trypiti”, a declarat un oficial de poliție pentru Reuters. 

Temperaturile au crescut recent la peste 40C în toată Grecia. În Creta, temperaturile au înregistrat o maximă de 44,5 C, iar în insulele Samos și Rodos căldura a fost de-a dreptul înăbușitoare, scrie The Independent.

Disparițiile turiștilor au început pe 9 iunie, când pe insula Sami a fost găsit trupul fără viață a prezentatorului TV britanic Michael Mosley, după o operațiune de căutare de patru zile cu avioane, drone și bărci.

Comenteaza