Ce au primit la micul dejun copiii de la Grădiniţa Dumbrava Minunată din Mănăştur / Părinţii sunt revoltaţi

Ce au primit la micul dejun copiii de la Grădiniţa Dumbrava Minunată din Mănăştur / Părinţii sunt revoltaţi
| Foto: cititor ZIUA de CLUJ / WhatsApp

Un cititor al ZIUA de CLUJ a trimis pe numărul de WhatsAp al redacţiei o fotografie cu micul dejun al copiilor dintr-o grădiniţă clujeană. Reparaţiile din instituţie i-au lăsat pe micuţi fără mâncarea gătită în bucătăria proprie. 

Încă din luna august municipalitatea anunţa lucrări la 73 de unități de învățământ: șase creșe, 22 de grădinițe și 45 de unități de învățământ preuniversitar, adică școli, licee, colegii, seminarii. "Toate aceste lucrări trebuie să fie gata până în 8 septembrie, astfel încât anul școlar să poată începe în condiții optime iar copiii să găsească sălile de clasă curate și actul de învățământ să se poată desfășura în condiții optime”, a spus viceprimarul Dan Tarcea în 7 august.  

Dar în data de 10 septembrie situaţia nu era aşa cum a fost anunţată. Una dintre grădiniţele la care lucrările au rămas în toi şi după începerea anului şcolar este Grădiniţa Dumbrava Minunată din cartierul Mănăştur. "Acest an școlar va fi o adevărată provocare pentru noi, colectivul grădiniței, copii, părinți, ca urmare a lucrărilor de anvergură care se desfășoară în grădiniță", a informat instituţia clujeană la începutul cursurilor.

Acolo, potrivit cu ceea ce spune un părinte care are copilul înscris la grădiniţa de pe strada Grigore Alexandrescu din Mănăştur, inclusiv bucătăria are activitatea suspendată, iar copiii au primit recent la micul dejun cornuri ambalate din comerţ despre care părinţii spun că nu au valoare nutritivă. Mai mult, adesea părinţii încearcă să le reducă copiilor dependenţa de dulciuri sau de produse care le pot pune în pericol sănătatea micuţilor. 

"Gradinita Dumbrava Minunată, la fel ca multe alte instituţii de învăţământ din Cluj, a intrat în renovare. Prin urmare grupele de copii au fost înghesuite câte 2 într-o sală şi bucătăria care pregătea masa copiilor are activitatea suspendată", transmite pentru ZIUA de CLUJ un părinte. 

"Nu comentăm faptul că nu se ştie când se termină lucrările (...) comentăm faptul că:
- se plăteşte 28 de lei pe zi la grădiniţa care dă banii unei firme de catering pentru mâncare
- astazi, 19 septembrie, aveau în meniul de mic dejun "Croissant cu unt şi ceai de fructe şi miere" şi au primit croissant "7 Days". Care are 42g de glucide la 100g de produs. Aproape jumătate zahăr.

Este meniul perfect pentru copii de 4-5 ani. De ce nu se aduce mâncare copiilor din creşa Cenuşăreasa care e la 5m de grădiniţă?", mai adaugă părintele care a trimis fotografia cu micul dejun "copios" primit de la firma care efectuează serviciul de catering pentru grădiniţa Dumbrava Minunată.

Comenteaza