CJ-33-ELD, dacă tot îți expui organele sexuale în public, de ce ai luat-o la sănătoasa când ai văzut că ești fotografiat

CJ-33-ELD, dacă tot îți expui organele sexuale în public, de ce ai luat-o la sănătoasa când ai văzut că ești fotografiat
| Foto: ZIUA de CLUJ

Un șofer din Cluj-Napoca practică pe străzile din oraș, de la adăpostul mașinii cu numărul CJ-33-ELD, ceea ce Codul Penal spune că este exhibiționism și se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă penală.

Deocamdată bărbatul dornic de publicitate gratis este ”taxat” doar de ZIUA de CLUJ care a dat întâmplător peste acesta miercuri, 3 iulie, în jurul orei 12:30, în timp ce individul se expunea public pe strada Crișan din Cluj-Napoca. Bărbatul se afla la volanul mașinii, parcată regulamentar, dar cu organele sexuale expuse. 

Dacă perversul a vrut cu orice preț să fie văzut, se ridică întrebarea de ce a demarat în trombă de pe loc atunci când ZIUA de CLUJ a scos telefonul pentru a-l poza în toată splendoarea Codului Penal? Sau nu și-a amintit că în ziua de azi e atât de simplu să devii ”celebru” dacă cineva te fotografiază? Poate pe vremuri mergea cu intimidarea, dar acum, un telefon poate fi leacul multor rele. 

Oricum ținem să îl informăm pe exhibiționist că și cei de la IPJ Cluj mai aruncă uneori câte un ochi pe știrile noastre, alături de mulți alți cititori. Inclusiv domnul primar se numără printre cititorii noștri, iar el chiar ține mult la reputația Clujului, cu atâtea festivaluri și musafiri străini... Das poate și cunoscuții lui îl vor taxa într-un fel sau altul pe individ.

Așa că, ceea ce nu face cinste orașului, respectiv astfel de fapte antisociale, vor atrage niște consecințe, sperăm. Chiar dacă noi nu am prins tot flagrantul cu camera, fapta care a avut loc a indignat. Pe noi, dar și pe alții. Inclusiv o doamnă care trecea prin zonă a spus: ”Doamne feri! S-a stricat lumea!”

În speranța că și alți clujeni, poate din cercul autorităților vor fi indignați sau îl vor prinde în flagrant ”delict sexual” (sau poate pe camere video din zonă, dacă sunt) pe șoferul mașinii cu numărul CJ-33-ELD, sau măcar îl vor întreba de sănătate, îl asigurăm că noi am fi publicat blurat ceea ce el nu s-a sfiit să arate clujenilor ziua în amiaza mare, dacă mai zăbovea o clipă cu mâinile departe de volan...

Din punct de vedere sexual, exhibiționismul este un tip de perversiune sexuală ce constă în expunerea în public a organelor sexuale, în scopul atragerii atenției - expunere indecentă - cu intenția de a provoca interes sexual din partea spectatorilor. Din punct de vedere Penal, situația stă altfel.

Art. 375 din Noul Cod Penal pedepsește ultrajul contra bunelor moravuri Infracţiuni contra ordinii şi liniştii publice. "Fapta persoanei care, în public, expune sau distribuie fără drept imagini ce prezintă explicit o activitate sexuală, alta decât cea la care se referă art. 374, ori săvârşeşte acte de exhibiţionism sau alte acte sexuale explicite se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă", scrie în lege.

Comenteaza