Cluj: Incendiul devastator de la Cornești, provocat intenționat de un tânăr de 19 ani implicat și în alte infracțiuni

Cluj: Incendiul devastator de la Cornești, provocat intenționat de un tânăr de 19 ani implicat și în alte infracțiuni

În noaptea de luni spre marți, un puternic incendiu a izbucnit la o casă din satul Cornești, comuna Mihai Viteazu, iar întreaga proprietate a fost făcută scrum. Două femei au suferit un atac de panică în urma incidentului.

„Flăcările s-au manifestat la acoperiș, pe o suprafață de aproximativ 80 mp, afectând și interiorul casei. Din fericire, persoanele care locuiau înăuntru au reușit să se autoevacueze. Două femei care au suferit atac de panică au fost evaluate de către echipajul SMURD, însă au refuzat transportul la spital”, a precizat ISU Cluj.

Conform polițiștilor, focul a fost provocat intenționat de către un tânăr care a comis mai multe infracțiuni înaintea să de-a foc casei respective.

Făptașul ar fi un bărbat din Vrancea, care în aceeași noapte a comis și o spargere la un magazin. El va fi trimis în judecată pentru mai multe capete de acuzare, inclusiv furt în scop de folosință, tentativă de furt calificat, conducerea unui vehicul fără permis de conducere, violare de domiciliu, distrugere prin incendiere și tentativă de omor calificat.

„La data 25 iunie a.c., Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore a unui tânăr de 19 ani, din județul Vrancea, cercetat pentru comiterea infracțiunilor de furt în scop de folosință, tentativă de furt calificat, conducerea unui vehicul fără permis de conducere, violare de domiciliu, distrugere prin incendiere și tentativă de omor calificat.

În fapt, la data de 25 iunie a.c, în jurul orei 00.30, cel în cauză ar fi pătruns prin efracție într-o societate comercială situată în localitatea Mihai Viteazu, fără a sustrage niciun bun din interior. Ulterior, aflat în aceeași localitate, ar fi sustras un autovehicul, pe care l-ar fi condus până în localitatea Cornești, deși nu deținea permis de conducere, iar apoi, utilizând substanțe inflamabile, ar fi incendiat locuința unei persoane de sex feminin", au transmis reprezentanții IPJ Cluj, conform TurdaNews.

La fața locului au intervenit echipaje de pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cluj. Persoanele care se aflau în interior s-au autoevacuat și nu au fost transportate la spital.

În baza investigațiilor desfășurate, tânărul de 19 ani a fost depistat la scurt timp de polițiștii Secției 9 Poliție Rurală Turda, cauza fiind preluată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj. Ulterior, tânărul va fi prezentat instanței, în vederea dispunerii unei noi măsuri preventive.

CITEȘTE ȘI: INCENDIU noaptea trecută în judeţul Cluj. Casă mistuită de flăcări

Comenteaza