Cine preia ştafeta de la Rekkers la Banca Transilvania

Cine preia ştafeta de la Rekkers la Banca Transilvania
Noul director general al Băncii Transilvania (BT) va fi Andreea Moraru, conform informaţiilor ZIUA de CLUJ. Cererea de autorizare a fost trimisă de către conducerea băncii clujene la Banca Naţională a României (BNR).

Moraru este senior banker - instituţii financiare la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) din Londra. "Discutăm. Nu pot nici să vă confirm, nici să vă infirm această informaţie. Avem o listă scurtă", a declarat, pentru Capital, Horia Ciorcilă, preşedintele Consiliului de Administraţie al BT şi principalul acţionar persoană fizică al băncii. Moraru lucrează de 10 ani în instituţii financiare (bănci comerciale, leasing, asigurări, fonduri de pensii) în Europa Centrală şi de Est, Rusia şi statele ex-sovietice. Din noiembrie 1998 şi până în ianuarie 2011 a lucrat la Ministerul Finanţelor Publice, la Departamentul pieţe de capital, după care a plecat la BERD.

A terminat Academia de Studii Economice şi a făcut un MBA la Cass Business School. Moraru este şi membru în consiliile de supraveghere ale Fondului European de Pensii, Uniqa Ungaria, Uniqa Croaţia, Prva Group. BERD deţine 15% din capitalul social al BT.

(D.E.)

 

Comenteaza