Cât costau chiriile în Cluj-Napoca, înainte de începerea noului an universitar

Cât costau chiriile în Cluj-Napoca, înainte de începerea noului an universitar
| Foto: olgamarc - depositphotos.com

Proprietarii din Cluj-Napoca au cerut mai mult pentru chirii înainte să înceapă noul an universitar.

În luna august a acestui an, la nivel național, interacțiunile între chiriași și cei care publică anunțuri de închiriere au crescut cu 10% față de aceeași perioadă a anului trecut și cu 23% comparativ cu luna precedentă, potrivit unei platforme online de imobiliare.

Comparativ cu anul anterior, prețurile medii solicitate pentru închirierea garsonierelor au crescut cu 15% și cele ale apartamentelor cu două camere cu 9%, în timp ce prețurile medii pentru apartamentele cu trei camere au rămas constante. Astfel, în luna august 2024, prețul mediu de închiriere al garsonierelor a fost de 400 de euro, în timp ce apartamentele cu două camere s-au închiriat, în medie, cu 600 de euro, iar apartamentele cu trei camere s-au închiriat cu un preț mediu de 700 de euro.

Cât costau chiriile în Cluj înainte de facultate. Prețuri mai mari în vârf de sezonSursă: storia.ro

„Conform datelor colectate de pe platforma noastră, prețurile chiriilor continuă să crească de la un an la altul, deși variațiile lunare sunt relativ mici. În același timp, observăm o creștere a interacțiunilor între chiriași și proprietari, influențată și de perioada de vârf pentru închirieri, care are loc în lunile august și septembrie, când cererea atinge un nivel ridicat, peste 50% fiind generată de studenți în căutare de locuințe”, a declarat Răzvan Ceapă, Head of Operations Storia & OLX Imobiliare.

Prețurile solicitate pe Storia pentru chiriile din cele 10 orașe analizate, orașele cu cele mai multe anunțuri de pe platformă, au înregistrat o creștere de 14% de la un an la altul (august 2024 vs. august 2023). În raport cu luna anterioară, prețurile au rămas aproape la același nivel, cu o creștere minoră de doar 1%.

 

Comenteaza