Afacerea cu şampon a fondatorului Diverta

Afacerea cu şampon a fondatorului Diverta
Omul de afaceri Radu Octavian, fondatorul grupului de companii RTC Holding, a dezvăluit ieri studenţilor de la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor (FSEGA) succesele şi eşecurile pe care le-a avut în afaceri.

"Ori de câte ori vedem o dorinţă a unui om pe care noi îl cunoaştem de a contribui pentru audienţa tânără îl aducem. Am făcut asta nu o dată", a declarat Tiberiu Moisă, director executiv al Băncii Transilvania (BT). Radu a menţionat că speră ca discuţia cu studenţii să îi ajute pe aceştia în carieră pe care o vor urma. "Am reuşit să pun pe picioare multe firme, am reuşit să vând foarte multe firme. Am ales să vă prezint Eurocosmetics, o firmă care nu mai este. În 1990 am cunoscut un adevărat antreprenor, un polonez, şofer de camion, care în Germania le dădea şoferilor 10 mărci şi îmi spunea că trebuie să vindem şampon. Îl vindem cu 1 marcă, dar trebuie să îl găsim mai ieftin. Eu căutam furnizori, iar el vindea în Polonia şi împărţeam profitul", a explicat antreprenorul.

A adus şampon în România şi a început producţia în ţară. În 1992-1993 a început să cumpere materii prime pentru şampon de la Henkel şi a extins afacerea. În anii 1997-1998 concurenţa eluda taxa pe valoarea adăugată. "A mai apărut o problemă: am divorţat şi am lăsat fabrica fostei soţii. A încercat să crească fabrica şi au avut probleme cu încasările pentru că au avut foarte mulţi clienţi mici. Am preluat fabrica apoi, dar pentru a salva partea imobiliară", a precizat Radu. Evenimentul "Antreprenori pe scenă. Pentru studenţi", de la FSEGA, a fost organizat în parteneriat de BT, Universitatea Babeş-Bolyai şi Clubul Întreprinzătorului Român.

 

 

Comenteaza