Cum s-a votat în “oraşul” de lângă Mănăştur

Cum s-a votat în “oraşul” de lângă Mănăştur
Lupta a fost strânsă ieri între candidaţii Ioachim Vancea de la PDL şi Horea Şulea de la USL pentru fotoliul de primar în comuna Floreşti.

Reporterii ZIUA de CLUJ au mers în ziua alegerilor pentru a vedea cum decurge procesul de votare în comuna Floreşti, cea mai mare comună a judeţului. Aici, atmosfera era una liniştită, de duminică, iar oamenii, încetul cu încetul, se îndreptau către secţiile de votare.

În timp ce candidatul din partea USL, Horea Şulea, vizita secţiile de votare din comună, Ioachim Vancea, candidatul PDL, se afla la biserica din Cetatea Fetei, unde a pus piatra de temelie pentru o nouă biserică, fapt care i-a nemulţumit pe reprezentanţii contracandidatului său. La biserica având hramul "Toţi sfinţii" a fost prezent şi Înalt Preasfinţitul (ÎPS) Andrei Andreicuţ, care a ţinut o slujbă împreună cu un sobor de preoţi. "Am votat pentru continuitate. Floreştiul are începute câteva proiecte şi este momentul când pot să fie continuate. Astăzi oamenii pot să îşi spună opţiunea şi înclin că vor avea suficientă înţelepciune ca să înţeleagă că dorim să ducem Floreştiul mai departe prin proiecte serioase, în care cei tineri să fie parte integrantă în viaţa comunităţii", a declarat Ioachim Vancea în curtea bisericii din Cetatea Fetei.

Întrebat despre organizarea sărbătorii bisericii chiar în ziua alegerilor, Vancea a spus că totul ar fi fost o întâmplare. "S-a pus piatra de temelie pentru o nouă biserică, în ideea că împrejur se va închega o comunitate numeroasă. E doar o coincidenţă că azi este hramul bisericii «Toţi Sfinţii», nu e nimic din ceea ce ţine de propaganda electorală", a spus Vancea. Cel care a ţinut slujba a fost ÎPS Andrei Andreicuţ, mitropolitul Clujului. "A fost dublă sărbătoare, pe de o parte hramul bisericii la care am fost invitat de părintele Marcel, iar pe de altă parte s-a pus piatra de temelie pentru o biserică mai mare. Nu s-a gândit nimeni la alegeri, ci la hramul bisericii. Hramul bisericii se ţine în fiecare an în aceeaşi zi, în timp ce alegerile sunt fixate de alţii", a declarat ÎPS Andrei Andreicuţ.

La sediul PNL din Floreşti era agitaţie în ziua alegerilor. Mai mulţi membri ai partidului urmăreau ştirile despre alegeri la televizor şi discutau despre şansele candidatului Horea Şulea de a câştiga. "Cred că veţi câştiga cu un procent de 60%", i-a spus un membru PNL lui Şulea. "Eu am votat cu speranţa de mai bine pentru toţi locuitorii din Floreşti, pentru o altă viziune în ceea ce înseamnă dezvoltarea comunei şi pentru un Floreşti care să fie centrul metropolei Cluj", a spus Şulea.

La secţiile de votare amenajate în sediul primăriei mai multe persoane se pregăteau să voteze, în timp ce alţii ieşeau din spaţiile amenajate pentru demersul electoral. "Vreau de la viitorul primar să continue ce a început, să se asfalteze străzile, să facă parcuri pentru copii, o casă de cultură şi să reglementeze situaţia transportului în comun", a declarat Robert Kiss, un tânăr venit la vot împreună cu părinţii şi prietena. Eugen Jurco, un alt floreştean, speră ca localitatea în care trăieşte să se transforme într-un cartier al Clujului cu ajutorul viitorului primar. "Ideea este să se meargă pe dezvoltarea Floreştiului, iar acesta să devină cel mai mare cartier al Clujului sau chiar un sector. Cred că priorităţile ar trebui să fie amenajarea drumurilor şi asigurarea transportului în comun", a spus Jurco.

 

Comenteaza