Video Exercițiu în PREMIERĂ: Salvamontiști "zburători" cu rucsac cu propulsoare. Sistemul va ajuta la găsirea mai rapidă a turiștilor

Exercițiu în PREMIERĂ: Salvamontiști "zburători" cu rucsac cu propulsoare. Sistemul va ajuta la găsirea mai rapidă a turiștilor
| Foto: captura video

Un jet-pack de zbor a fost testat de salvamontiști la Rîmetea, județul Alba, în cadrul unui exercițiu de salvare al DSU.

Tehnologia Gravity Industries Jet Suit a fost testată, în premieră națională, de DSU pentru structurile Salvamont din România, în comuna Rîmetea, în zona Piatra Secuiului. 

Sistemul Jet Suit realizat de Gravity Industries este practic un rucsac dotat cu propulsoare, cu ajutorul căruia salvatorii pot interveni în situații de urgență într-un timp mai scurt și pe distanțe mai mari decât prin metodele clasice.

Echipamentul a fost testat și în cadrul unui exercițiu. Pilotul s-a ridicat de la sol pentru a recupera o potențială persoană rănită într-o drumeţie pe crestele montane. 

"Drum pe care, în mod normal, structurile Salvamont, echipate pentru astfel de situații de urgență l-ar parcurge în 1.30h, a durat 2 minute, de la momentul coborârii din mașină!", precizează Departamentul pentru Situații de Urgență. 

Comenteaza