Exercițiul de desant cel mai mare din Europa, programat să aibă loc la Câmpia Turzii, este AMÂNAT. Află motivul

Exercițiul de desant cel mai mare din Europa, programat să aibă loc la Câmpia Turzii, este AMÂNAT. Află motivul
| Foto: MApN

S-a amânat exercițiul NATO în care aproximativ 2.000 de parașutiști militari din Franța, Germania, România, Spania, Statele Unite ale Americii și Țările de Jos se vor instrui în cadrul SWIFT RESPONSE 24 (SR24) / DEFENDER 24.

Cel mai mare exercițiu de desant din Europa de după cel de-Al Doilea Război Mondial, trebuia să aibă loc duminică, 12 mai, la Câmpia Turzii.

Din cauza condițiilor meteo nefavorabile, evenimentul s-a reprogramat pentru data de 13 mai.

„Din cauza condițiilor nefavorabile, secvența de parașutări a exercițiului SWIFT RESPONSE 24, planificată pentru data de 12 mai, în zona Bazei 71 Aeriană din Câmpia Turzii, se va desfășura în data de 13 mai”, a transmis MApN într-un comunicat.

Astfel, circulația rutieră pe Autostrada Transilvania, va fi închisă luni, 13 mai 2024, și nu duminică, 12 mai 2024, cum a fost planificat inițial. Circulația va fi închisă pe sectorul cuprins între nodul rutier Chețani (km 36+000) și nodul rutier Câmpia Turzii (km 51+796), aproximativ 30 – 45 de minute, în intervalul orar 17:00 – 20:00.

Exercițiu militar de amploare la Baza Aeriană de la Câmpia Turzii cu 2.000 de parașutiști.

Aproximativ 2.000 de parașutiști militari din Franța, Germania, România, Spania, Statele Unite ale Americii și Țările de Jos se vor instrui în cadrul secvențelor desfășurate în România ale exercițiului SWIFT RESPONSE 24 (SR24) / DEFENDER 24.

Operațiuni similare se desfășoară în alte cinci state aliate și partenere: Estonia, Macedonia de Nord, Republica Moldova, Polonia și Suedia. În România, SWIFT RESPONSE 24 este conectat cu exercițiul WING SPRING 24 / DACIA 24, la care participă forțele Brigăzii 81 Mecanizate General Grigore Bălan, dislocate în Centrul Național de Instruire Întrunită Getica din Cincu, județul Brașov, și în poligonul Bogata, Turda, județul Cluj.

SWIFT RESPONSE 24 este un exercițiu specific misiunilor de desant aerian, al cărui scenariu presupune recuperarea unei baze militare ocupate, prin realizarea superiorității aeriene, parașutarea unei forțe aliate și executarea de trageri reale în poligon (LIVEX).

Pe teritoriul României, exercițiul este condus de Forțele Armate Germane în parteneriat cu Forțele Terestre Române, cu sprijinul Forțelor Aeriene Române.

Operația aeropurtată multinațională Joint Forcible Entry include și desantare de tehnică militară.

CITEȘTE ȘI: Exercițiu militar de amploare la Baza Aeriană de la Câmpia Turzii cu 2.000 de parașutiști. Circulația pe A3, închisă parțial

Comenteaza