Expoziție a artiștilor plastici dejeni

Expoziție a artiștilor plastici dejeni

Primăria municipiului Dej, prin Muzeul Municipal Dej, organizează joi, 11 iulie 2024, Vernisajul expoziției dedicată artiștilor plastici dejeni.

Evenimentul va avea loc începând cu orele 17:00.

Expoziția găzduită în Galeria Muzeului rămâne deschisă până la data de 2 august 2024.

„Anuala Artiștilor Plastici Dejeni”, devenit un eveniment de tradiție al peisajului dejean, adună și în acest an opere vizuale și artiști ai văii Someșurilor.

Potrivit reprezentanților Primăriei Dej, evenimentul marchează de altfel existența unei tradiții artistice zidită deja în viața orașului prin Școala de Pictură înființată de Alexandru Szopos și inaugurată la 1 februarie 1927. Tradiția a fost continuată vreme de 15 ani prin Galeria „Frezia”, o instituție care a dus la solidificarea gustului artistic al publicului dejean, dar și la dezvoltarea unui mediu de unitatre în ceea ce privește atât numele consacrate, dar și debutanții într-ale artei locale.

„Această obligație de tradiție artistică revine acum Muzeului Municipal Dej prin acest eveniment care acoperă spații ideatice și tehnici de creație diferite. De asemenea vernisajul este realizat, ca de obicei, prin prezența domnului Lector Univ. Dr. Luigi Bambulea din cadrul Universității Naționale de Arte București și cercetător științific la Muzeului Național al Literaturii Române din București”, au transmis reprezentanții primăriei.

Intrarea la acest eveniment este gratuită.

Comenteaza