5 lucruri simple pe care le poți face dimineața. Te vor ajuta să slăbești RAPID

5 lucruri simple pe care le poți face dimineața. Te vor ajuta să slăbești RAPID
| Foto: wowbiz.ro

Ziua bună se cunoaște de dimineață. Tocmai de aceea, mici schimbări în rutina ta matinală pot avea o influență semnificativă în procesul de slăbire.

Dacă te-ai decis să pierzi câteva kilograme, ține cont și de câteva lucruri pe care le poți face în fiecare dimineață: 

1. Bea un pahar cu apă
Apa nu are calorii, dar taie apetitul și stimulează metabolismul să ardă calorii. Dacă te numeri printre persoanele care simt că nu pot bea apă dimineață, stoarce în pahar o felie de lămâie ori de portocală, sau pune în apă câteva frunzulițe de mentă zdrobite. Apa este foarte importantă și în restul zilei, pentru hidratare: străduiește-te să bei 6-8 pahare cu apă zilnic sau mai mult dacă faci efort fizic intens ori stai în căldură mare.

2.Fă puțină mișcare înainte de micul dejun
Înainte să-ți iei masa de dimineață, fă câteva exerciții fizice de intensitate moderată, deoarece mișcarea pe stomacul gol te poate ajuta să ai rezultate mai bune. Se pare că dacă faci sport înainte să mănânci, poți arde mai multe grăsimi. La activități fizice moderate intră mersul rapid pe jos, datul cu aspiratorul și cu mopul, pedalarea moderată, nici foarte rapidă, nici foarte lentă.

3. Bea o cafea sau un ceai
După ce ți-ai luat doza de mișcare, bea ceva sănătos care îți place, care să îți dea energie și să te ajute să te concentrezi, cum ar fi o cafea sau un ceai verde ori negru. Prepară-le pe cât posibil acasă, deoarece specialitățile din cafenele sau din alte surse pot avea prea mult zahăr, frișcă și diverși aditivi. Pentru a te bucura de beneficiile cafelei sau ale ceaiului, e de preferat să le bei fără zahăr.

4. Încearcă să stai 15-20 de minute la soare
Se pare că lumina soarelui te ajută să arzi mai multă grăsime corporală. Fie că îți faci plimbarea de dimineață în pas rapid, fie că stai în curte ori pe balcon și îți bei cafeaua sau ceaiul, e important să profiți de zilele însorite.

5. Ia un mic dejun plin de proteine
Proteinele ajută la slăbit, deoarece mențin senzația de sațietate mai mult timp după ce mănânci. De asemenea, este mai greu pentru corp să le stocheze ca exces de grăsime (așa cum face cu carbohidrații, de exemplu). Un alt avantaj al proteinelor este că organismul folosește mai multe calorii pentru a le descompune decât pentru carbohidrați sau grăsimi. Așadar, în funcție de stilul tău alimentar și de preferințe, poți să mănânci un mic dejun proteic ori dulce, ori sărat.

Dacă îți place mai mult gustul dulce, consumă la micul dejun un bol cu fulgi de ovăz cu lapte (animal sau vegetal) și bucăți de fructe proaspete și nuci, peste care poți pune diverse condimente pe gustul tău (scorțișoară, ghimbir etc.). 

Dacă preferi un mic dejun care să nu fie dulce, optează pentru o omletă cu spanac și usturoi verde, cu feta fărâmițată pe deasupra sau un sandviș din pâine integrală cu tofu, felii de roșii și foi de salată verde. Îți poți condimenta micul dejun cu puțin ardei iute, deoarece stimulează metabolismul și vei arde mai multe grăsimi de-a lungul zilei, scrie doc.ro.

Comenteaza