Mihai Szeplekan: Cred că în aceste momente PNL Cluj a ajuns într-un punct sensibil

Mihai Szeplekan: Cred că în aceste momente PNL Cluj a ajuns într-un punct sensibil
Vicepreşedintele PNL Cluj, Mihai Szeplekan, candidat la şefia organizaţiei judeţene a liberalilor, vorbeşte despre ce l-a făcut să intre în luptă şi despre relaţia cu contracandidatul său.

Aflat la cel de-al doilea mandat de consilier judeţean, tânărul Mihai Szeplekan (foto) este primul şi deocamdată singurul liberal care şi-a depus oficial candidatura pentru şefia PNL Cluj la alegerile ce vor avea loc pe 14 septembrie.

Aţi decis să candidaţi la şefia PNL Cluj. De ce?
Mihai Szeplekan: Atât eu cât şi colegii mei am ajuns la concluzia că PNL are nevoie de o schimbare majoră, de un lider devotat care să restabilească echilibrul şi unitatea de partid. Am decis să candidez în primul rând pentru că mă bucur de susţinerea lor. Cu toţii şi-au pus speranţe mari în mine iar eu chiar cred că am tăria de a face faţă acestei provocări, asumându-mi, totodată, obligaţia de a nu-i dezamăgi. Mi-am propus să lupt pentru interesele partidului, să promovez valorile liberale în ideea că organizaţia noastră va deveni o forţă la Cluj.

Dar ce credeţi că vă recomandă pentru o astfel de poziţia de preşedinte al unui partid de talia PNL?
Implicarea şi devoltamentul meu sunt cele mai puternice argumente. În ultimii ani am contribuit cu tot ce mi-a stat în putere pentru a-i ajuta în campanii pe primari, pe parlamentari, pe consilieri, pe simpli membri de partid. De fiecare dată când a fost nevoie, eu mi-am oferit spijinul şi ajutorul, absolut necondiţionat. Rezulatele partidului au fost întotdeauna mai importante decât dorinţele şi problemele mele personale. Am spus-o de multe ori, o mai spun şi acum, pentru mine nici un efort nu a fost prea mare în încercarea de a convinge electoratul clujean că PNL este cea mai bună opţiune pentru societatea noastră. Sunt omul care am demonstrat că am voinţă şi mai presus de toate că îmi pasă de acest partid. Cred că în aceste momente PNL Cluj a ajuns într-un punct sensibil. Lupta continuă dintre colegii mei, care s-au poziţionat în mai multe tabere, ne duce spre pierzanie. În mai multe rânduri am atras atenţia că ne săpăm singuri groapa pentru că celelalte partide vor profita din plin de această slăbiciune a noastră. Am convingerea că sunt omul cel mai potrivit pentru a restabili o ordine şi o unitate în PNL Cluj. Cred că am puterea de a-mi aduna colegii în jurul aceloraşi idei şi prinicipii, de altfel, ei sunt cei care mă susţin şi îmi dau forţă în acestă campanie...

Să nu uităm că la Cluj vă veţi afla într-o competiţie cu partide din care fac parte lideri grei ai politicii româneşti, precum Emil Boc sau Ioan Rus...
Nici Ioan Rus şi nici Emil Boc nu mai sunt preşedinţi de partide dar asta nu însemană că PSD sau PDL nu merg înainte. Este advărat că ei rămân în continuare doi lideri puternici, care dau greutate şi forţă în partidele lor,însă, şi PNL a avut şi mai are oameni de calibru care au făcut enorm de multe lucruri benefice pentru Cluj. L-aş aminti aici pe Marius Nicoară, actualul preşedinte al organizaţiei noastre care, pentru mine, a fost întotdeauna un model. Nicoară a avut o contribuţie majoră în cele mai semnificative proiecte de dezvoltare a Clujului, iar el chiar ar putea să-i contrabalanseze cu succes pe Rus şi Boc, din toate punctele de vedere. Horea Uioreanu este de asemenea un lider care s-a ales cu sarcini dificile de când a preluat preşediniţia Consiliului Judeţean. Îi avem pe parlamentarii PNL de Cluj, primarii, consilierii, simpli membri de organizaţie, cu toţii pot oricând să stea faţă în faţă cu reprezentanţii celorlalte partide şi sunt convins că nu suntem cu nimic mai prejos. Dimpotrivă, cred că experienţa liberalilor îmi va fi de un real folos în încercarea mea de a conduce acest partid spre cele mai bune rezultate. Eu nu mi-am propus să fiu preşedinte doar pentru mine în PNL Cluj. Eu am încredere că voi face o echipă extraordinară cu toţi aceşti oameni. Cred că putem deveni o forţă de necontestat la Cluj dacă avem viziune, dacă suntem uniţi şi dacă vom munci foarte mult. Cu o bună organizare se pot face lucruri mari, iar eu am demonstrat deja treaba aceasta, în câteva campanii electorale.

Dacă veţi câştiga preşedinţia PNL Cluj, ce v-aţi propus să faceţi, mai ales că se apropie din nou alegeri europarlamentare, apoi prentru Preşedinţia României?
După cum spuneam, primul pas va fi acela de a-i reuni pe colegi într-o singură echipă. Nu am pretenţia că voi reuşi să fac acest lucru într-o singură zi, însă sunt un om consecvent care ştie ce vrea, care înţelege ce înseamnă să pui interesele de partid mai presus de orgolii şi de dorinţe personale, astfel, am credinţa că voi reuşi, treptat, să fac ceea ce mi-am propus. Vreau să avem o echipă unită şi muncitoare, oamenii să fie promovaţi pe merit, pe competenţe, în baza devotamentului lor, a muncii pe care au depus-o în partid. Trebuie să încetăm să ne mai promovăm amicii, rudele şi nevestele. Voi impune regula ca toţi să fim părtaşi la decizii, pentru că numai aşa vom începe să ne respectăm unii pe ceilalţi, să devenim mai motivaţi şi mai siguri pe munca şi pe rezultatele noastre. Mai cred că trebuie să ne concentrăm pe sprijinirea organizaţiilor locale, a primarilor din teritoriu. Sunt poate singurul dintre liberalii din municipiu care îi cunoaşte pe absolut toţi mebbrii de partid. Unii omanei sunt extrem de valoroşi şi nu li se dă nici un fel de atenţie, nici o şansă. Ei sunt căutaţi doar atunci când li se cere votul. Este păcat pentru că aceşti oameni reprezintă o resursă extraordinară pentru partid. Mulţi dintre ei sunt oameni extraordinari, care ar putea contribui enorm la dezvoltarea partidului. Cu o bună organizare, cu disciplină şi multă muncă, toate aceste lucruri se vor putea realiza. În privinţa alegerilor, dacă eu voi deveni preşedintele PNL Cluj, pot să garantez că vom scoate cele mai bune rezultate pe judeţul Cluj.

În calitate de candidat la preşedinţia PNL Cluj, ce mesaj aţi avea pentru cei care fac parte, în prezent, din tabăra lui Horea Uioreanu, contracandidatul dvs?
Rezultatul alegerilor nu va schimba în nici un fel faptul că suntem colegi, ca atare, membrii PNL nu au de ce să-şi facă griji din pricina aceasta. Ei trebuie să se prezinte la alegerile din 14 septembrie şi să voteze aşa cum simt ei. În ce mă priveşte, devotamentul meu faţă de acest partid va rămâne acelaşi. Mi-am propus să câştig pentru că am convingerea că pot să aduc o schimbare benefică, că organizaţia noastră poate să crească, să ne facă pe toţi să fim mulţumiţi de activitatea şi de munca noastră. Am certitudinea că toţi colegii mei gândesc asemeni mie şi ştiu că ei mă vor vota. Cu siguranţă, dacă voi câştiga preşedinţia PNL Cluj, eu îi voi reprezenta pe toţi liberalii în mod egal, indiferent de tabăra din care aceştia fac parte în prezent. După ce se vor încheia alegerile, ne vom strânge mâna şi vom merge mai departe.

Totuşi, de ce credeţi că membrii PNL v-ar vota pe dumneavoastră şi nu pe Horea Uioreanu, care are greutate, fiind şi preşedinte de Consiliu Judeţean?
Dacă se doreşte o echimbare, atunci, cu siguranţă, eu sunt cel care poate să o aducă şi nu Horea Uioreanu. Tocmai pentru că este preşedinte al Consiliului Judeţean, Horea Uioreanu nu va putea nici pe departe să se preocupe, mai mult decât a făcut-o până în prezent, de interesele partidului. Eu pot face la conducerea PNL Cluj ceea ce Uioreanu nu poate să facă, pot readuce unitatea în partid, care astăzi ne lipseşte atât de mult. Voi putea menţine un echilibru în relaţiile dintre liderii noştri, pentru că sunt un bun comunicator şi pentru că eu nu mă voi lăsa condus de alte interese decât de cele ale partidului. Colegii mei ştiu că se impune o shimbare şi tocmai de aceea mă vor vota pe mine. Oricum, Horia Uioreanu nu s-a înscris oficial în cursă, prin urmare, se mai poate răzgândi. La câte probleme are de rezolvat în calitatea sa de preşedinte de Consiliu Judeţean, m-aş mira să-şi mai gaseasă timp pentru activităţile de patid, pentru relansarea organizaţiei noastre. Sfatul meu este să-şi păstreze forţele, pentru că are sarcini grele la judeţ, până la urmă, calitatea sa de preşedinte îl obligă să-şi consume timpul pentru interesele întregii comunităţi clujene, nu doar pentru cele ale PNL. Promisiunea mea este că îl voi sprijini, aşa cum am făcut-o şi până acum. De altfel, în curând ne bat la uşă şi alegerile locale, iar eu nu voi avea nici o rezervă să-l ajut din nou să mai câştige un mandat la Consiliul Judeţean.

 

Etichete
Comenteaza