Nu s-a răcit bine cadavrul Mechel, că PSD se ceartă cu PDL pe soarta lui

Nu s-a răcit bine cadavrul Mechel, că PSD se ceartă cu PDL pe soarta lui
Soarta Combinatului Mechel Câmpia Turzii a fost abandonată de guvernarea PDL, acuză PSD Cluj.

 

Şefii filialei clujene a PSD Cluj condamnă modul prin care liderii PDL Cluj "încearcă să distorsioneze realitatea, ascunzând incompetența, neglijența administrativă și guvernamentală demonstrată în ultimii patru ani, în spatele unui discurs populist, lipisit de orice argument rațional" şi spun că fostul premier Emil Boc, actual primar în Cluj-Napoca, a fost caracterizat de "indiferenţă şi neputinţă" în raport cu combinatul.

Declaraţia vine după ce ieri PDL a acuzat USL de incompetenţă în administrarea situaţiei de la Mechel.

"Încă de la începutului anului 2012, Emil Boc a fost atenționat de intenția investitorilor ruși de a trece la disponibilizări. Atât reprezentanții guvernului cât și oficialii locali nu au venit cu vreo soluție pentru a preîntâmpina această dramă socială, ce a declanșat după doar câteva luni, un șoc social la Câmpia Turzii. Le reamintim democrat-liberalilor clujeni că dezinteresul față de combinatul Mechel Câmpia Turzii din ultimii patru ani s-a petrecut în guvernarea Boc-Ungureanu, sub patronajul local al domnilor Alin Tișe și Florin Stamatian", spune preşedintele PSD Cluj, Remus Lăpuşan.

Grupul siderurgic Mechel a anunţat că va disponibiliza încă 800 de angajaţi ai combinatului din Câmpia Turzii până la sfârşitul acestui an, urmând ca în fabrică să muncească doar 280 de salariaţi, într-o singură secţie ce va fi subordonată unui alt combinat din grup, Ductil Steel Buzău. Tehnic, astfel, Mechel Câmpia Turzii va fi închisă, în ciuda eforturilor autorităţilor de a încerca ameliorarea situaţiei. Vineri, sute de angajaţi ai combinatului au ieşit în stradă pentru a protesta împotriva deciziei Mechel de a restructura grupul siderurgic în România. Vezi detalii despre proteste

Vezi aici detalii despre privatizare

 

Comenteaza