PDL, plângere penală pentru "materiale denigratoare"

PDL, plângere penală pentru
Scandal: PDL a depus plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj Napoca şi a sesizat organele abilitate, după ce contracandidaţii ar fi publicat o serie de "materiale denigratoare".

 

"Conducerea filialei Cluj a Partidului Democrat Liberal a luat act de campania murdară pornită împotriva candidatului la Primăria Municipiului Cluj-Napoca, domnul Emil Boc, de competitori electorali, care disperaţi de faptul că vor pierde şi această bătălie electorală au recurs la conceperea unor materiale denigratoare care prin conţinutul lor încalcă flagrant exigenţele unui proces electoral normal şi decent, constituindu-se într-un atac la persoană plin de insulte şi calomnii care nu au nici o legatură cu etică şi deontologia electorală. Mai mult de atât, materialele în cauză folosesc în mod abuziv însemnele Partidului Democrat Liberal şi încalcă dispoziţiile din legea finanţării partidelor politice. Totodată, prin conţinutul materialelor care nu au nici o legătură cu realitatea, se aduce atingere demnităţii umane a candidatului ceea ce contavine dispoziţiilor legislative în vigoare pe baza căruia se desfăşoară procesul electoral", arată PDL Cluj într-un comunicat de presă.

Partidul arată că a cerut ca materialele de acest gen să nu mai fie distribuite la nivelul circumscripţiei electorale 1 Cluj-Napoca.

Comenteaza