Cercetătorii sunt pe cale să blocheze metastazele provocate de melanom

Cercetătorii sunt pe cale să blocheze metastazele provocate de melanom
Melanomul este cea mai agresivă formă de cancer de piele. Descoperirea cercetătorilor ar putea face ca acest tip de cancer să fie complet tratabil.

Cercetările făcute de specialişti ai Universităţii din Tel Aviv, care lucrează în strânsă colaborare cu Centrul german de cercetare asupra cancerului de la Heidelberg și cu alte instituții israeliene, au arătat că melanomul este capabil să trimită vezicule minuscule care răspândesc boala în alte părți ale corpului.

Prin înțelegerea acestui mecanism cercetătorii au reuşit să dezvolte substanțe care previn răspândirea celulelor canceroase, blocându-le înainte de a duce la formarea metastazelor.  Aceste substanţe ar putea constitui componente "promițătoare pentru viitoare medicamente", au declarat oamenii de știință într-un comunicat de presă și într-un articol publicat în această săptămână în revista științifică 'Nature Cell Biology'.

"Studiul nostru este un pas important pe drumul spre recuperarea completă", a asigurat conducătoarea echipei de cercetare, Carmit Levy.

"Sperăm că rezultatele noastre vor permite ca melanomul să devină o maladie ușor de tratat", a adăugat ea.

"Amenințarea pe care o constituie melanomul nu se găsește în tumora inițială care apare pe piele, ci mai ales în metastaze, când celulele tumorale sunt trimise să colonizeze organele vitale cum ar fi creierul, plămânii, ficatul și oasele", a spus Carmit Levy, conform agerpres.ro.

În cazul în care această formă de cancer cutanat este tratată de la început, există şansă de vindecare, însă odată ce maladia se răspândește în organism, aceasta este adesea fatală.

Melanomul ucide o persoană la fiecare 52 de minute la nivel global, iar numărul de cazuri diagnosticate a fost în creștere în ultimele trei decenii, mai notează agenția France Presse.

 

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza