Condimentul banal, în variantă EXOTICĂ, cu proprietăţi NEBĂNUITE: reduce semnele ÎMBĂTRÂNIRII, creşte LIBIDO-ul, previne apariţia CALCULILOR BILIARI

Condimentul banal, în variantă EXOTICĂ, cu proprietăţi NEBĂNUITE: reduce semnele ÎMBĂTRÂNIRII, creşte LIBIDO-ul, previne apariţia CALCULILOR BILIARI
În mod normal, acest condiment care se găseşte pe mesele fiecăruia, indiferent de continentul, rasa sau cultura din care face parte, este nesănătos. Medicii recomandă adesea limitarea consumului său. În această variantă exotică are însă proprietăţi nebănuite, fiind neobişnuit de eficient în tratarea unor boli şi afecţiuni.

Sarea roz de Himalaya este catalogată ca fiind un aliment minune, mulţi considerând că ar fi cea mai pură sare din lume. Este extrasă din cea de-a doua cea mai mare mină de sare din lume, Khewra Salt Mine, aflată în Pakistan, la aproximativ 300 km de lanţul Himalaya, 160 km de Islamabad, capitala ţării, şi 260 km de Lahore. Mult timp necunoascută publicului larg, a devenit populară la începutul acestui secol, acum fiind comercializată pe tot globul.

În 2003, agenţia de protecţia consumatorului bavareză a analizat mostre de sare de Himalaya vândute în magazinele din Germania, descoperind cel puţin 10 minerale diferite în componenţa ei, în plus faţă de clorura de sodiu. Culoarea rozalie a ei este dată de oxidul de fier din ea.

Proprietăţile miraculoase ale ei s-ar trage de la faptul că, în urmă cu circa 200 de milioane de ani îin urma, în zona respectivă erau straturi de sare de mare cristalizată acoperite de lavă. Fiind păstrate în acest mediu curat, neatins, care a fost înconjurat de zăpadă şi gheaţă pentru o perioadă atât de îndelungată, sarea a fost protejată de poluarea din zilele de astăzi.

Printre beneficiile pe care consumul sării de Himalaya le-ar aduce organismului se numără menţinerea unui nivelul optim al zahărului în sânge, prevenirea deshidratării, a durerilor musculare, a apariţiei calculilor biliari şi renali, a bolilor cardiovasculare şi a celor ce afectează aparatul respirator.

De asemenea, ar ajuta la întărirea oaselor, la scăderea tensiunii arteriale şi la îmbunătăţirea circulaţiei sangvine şi a sănătăţii sistemului vascular. Totodată, sarea de Himalaya are rolul de a  optimiza funcţiile plămânilor şi de a reda calitatea somnului. Nu în ultimul rând, comercianţii afirmă că acest condiment ar creşte libidoul, ar reduce semnele îmbătrânirii, ar menţine un echilibru optim al PH-ului în organism şi ar ajuta la curăţarea organismului de metale grele.

Ca orice aliment minune, preţul sării de Himalaya este piperat.

Comenteaza