Cura cu must. Detoxifică organismul și arde grăsimile

Cura cu must. Detoxifică organismul și arde grăsimile

Toamna este sezonul indicat pentru un regim de revitalizare a organismului. Cura cu must e recunoscut pentru efectele sale de detoxificare şi regeneratoare.

Înainte de a începe procesul de detoxificare, suprimă din dietă toate produsele de orgine animală, alimentele procesate, băuturile alcoolice, cafeaua, ciocolata. 

Cura de 10 zile

Bea un pahar de must cu o jumătate de oră înainte de a lua un mic dejun pe bază de fulgi de grâu sau de ovăz. La prânz, serveşte legume preparate la vapori,şi deserturi pe bază de fructe (mere la cuptor,spre exemplu). O dată pe zi consumă un chiorchine de struguri albi şi un amestec de prune şi caise uscate.

Cura severă, de 21 de zile

Este o cură care se bazează în special pe crudităţi – asigură-te că ai o stare bună de sănătate ca să poţi ţine acest regim. Începe şi termină-ţi ziua cu un pahar mare cu must,iar în timpul zilei nu uita să incluzi în dietă câţiva ciorchini de struguri,alternând strugurii albi cu cei roşii.

Ce tip de must alegi

Alege must din struguri copţi,care irită mai puţin intestinele. Roadele viţei-de-vie au efect laxativ şi duretic,această din urmă proprietate fiind benefică dacă suferi de rinichi sau de anumite forme de reumatism. Strugurii sunt indicaţi în curele de slăbire şi în dietele persoanelor care au activitate intelectuală intensă.  Strugurii roşii au calităţi tonice mai puternice ca strugurii albi. 

Etichete
Comenteaza