Fructele de toamnă care, deşi au efecte detox, ne îngroaşă stratul de grăsime pe burtă

Fructele de toamnă care, deşi au efecte detox, ne îngroaşă stratul de grăsime pe burtă

Toamna vine cu o ofertă bogată de fructe. Însă, deşi au multe vitamine şi minerale, vin la pachet cu mult zahăr mai ales dacă sunt foarte coapte. Ce spune nutriționistul Mihaela Bilic despre fructele care "fac grăsime pe burtă". 

Mihaela Bilic a vorbit despre fructele care îngrașă cel mai tare: prunele şi strugurii. „Ambele sunt fructe de sezon, dulci și parfumate, pe care suntem tentați să le mâncăm pe săturate. Nu se pune problema dacă sunt sănătoase sau nu, ci care îngrașă mai tare.

În funcție de soi, prunele au un aport caloric de 45-70 cal și un aport de zahăr aprox 10g/100g. De reținut că sunt fructe climacterice, care se coc și după ce au fost culese… și cu cât sunt mai coapte, cu atât sunt mai dulci. În prune există sorbitol, un alcool de zahăr rezistent la digestie, care are efect laxativ și prebiotic (hrănește flora intestinală din colon).

Conțin și fibre solubile și insolubile (pectine și celuloză) care accelerează tranzitul intestinal și previn constipația. La capitolul minerale sunt bogate în potasiu cu rol în hidratare, reglarea tensiunii arteriale și contracția musculară”, a precizat Mihaela Bilic despre prune, scrie unica.ro.

Strugurii, pe de cealaltă parte, conțin mai mult zahăr, dar și mai multe calorii. Strugurii sunt benefici mai ales în cazul celor care fac efort fizic frecvent, deoarece aduc un aport important de nutrienți organismului. “Strugurii sunt campioni la capitolul “dulceață”, au 15-20g zahăr și 80-90 cal/100g.

Merită să-i lăudăm pentru conținutul de potasiu, magneziu și calciu, sucul de struguri fiind o băutură recomandată în refacerea după efortul fizic intens la sportivi. Strugurii negri sunt renumiți pentru aportul de resveratrol, un antioxidant cu efect protector cardiovascular. De reținut că cea mai eficientă formă de resveratrol există în vinul roșu, nu în sucul de struguri! De unde concluzia că un strop de alcool face bine și la inimă și la dispoziție” – a spus ea despre struguri.

Concluzia expertului în nutriție este că ambele sunt periculoase pentru siuetă, chiar dacă au și efecte detox. Problema stă în zahărul pe care-l conțin. Așa că recomandat este să le mâncăm cu moderație.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza