Legumele care pot preveni cancerul. Ce recomandă unii oncologi

Legumele care pot preveni cancerul. Ce recomandă unii oncologi
| Foto: VadimVasenin - Depositphotos.com

Mai mulți doctori oncologi explică motivele pentru care legumele pot preveni cancerul.

Doar unul din 10 americani consumă cantitatea recomandată de legume, de 2 - 4 porţii pe zi.
Un motiv important pentru a mânca legume frecvent este că ele pot contribui la prevenirea cancerului.

Dr. Anaum Maqsood, MD, specialist în oncologie medicală gastrointestinală şi oncologie hematologică la Houston Methodist, spune că unul dintre motive pentru care legumele pot preveni cancerul este faptul că sunt bogate în antioxidanţi, potrivit Mediafax.

Studiile ştiinţifice arată că antioxidanţii joacă un rol important în sănătatea sistemului imunitar, ajutând inclusiv la protejarea împotriva inflamaţiei cronice (care poate duce la anumite tipuri de cancer şi alte boli).

Dr. Donald Barry Boyd, MD, MS, oncolog medical la Yale Cancer Center, spune că un alt motiv pentru care o dietă bogată în legume este legată de reducerea riscului de cancer este că acestea sunt o sursă bună de fibre.

Toate legumele au antioxidanţi şi fibre şi pot ajuta la reducerea riscului de cancer atunci când sunt consumate în mod regulat. Dar, pentru un randament nutriţional mai important, Dr. Maqsood optează pentru legumele crucifere.

„Îmi place să mănânc broccoli şi dovlecei, precum şi kale, salată verde şi spanac în salatele mele şi morcovi, castraveţi şi ţelină”, explică medicul.

Legumele crucifere conţin substanţe fitochimice care s-au dovedit în mai multe studii că încetinesc creşterea tumorilor. Pe lângă faptul că sunt un aliment puternic în prevenirea cancerului, acestea sunt, de asemenea, uşor de încorporat în orice masă a zilei sau gustare.

O altă legumă pe care Dr. Landau spune că o mănâncă în mod regulat sunt cartofii dulci. „Sunt relativ uşor de curăţat şi de preparat, iar atunci când sunt pregătiţi corect, pot fi la fel de delicioşi ca şi cartofii prăjiţi tradiţionali”.

Pe lângă faptul că este un aliment bun pentru prevenirea cancerului, consumul regulat de cartofi dulci este bun şi pentru inimă, ochi şi creier.

Comenteaza