Schimbare la gigantul de muzică Spotify. Cine va plăti în plus pentru abonament

Schimbare la gigantul de muzică Spotify. Cine va plăti în plus pentru abonament
| Foto: prathanchorruangsak@gmail.com - depositphotos.com

Spotify, una dintre cele mai cunoscute platforme de streaming audio va introduce o nouă opțiune pentru clienții existenți.

Spotify va introduce în cursul acestui an un nou plan premium, cu un preţ mai mare, pentru cei mai înfocaţi utilizatori ai platformei, afirmă o sursă citată de Bloomberg, potrviti Mediafax.

Utilizatorii vor fi taxaţi cu cel puţin 5 dolari în plus pe lună pentru acces la un sunet mai bun şi la noi instrumente pentru crearea de liste de redare şi gestionarea bibliotecilor.

Spotify va crea această nouă opţiune ca un add-on pentru clienţii existenţi. Acest lucru înseamnă că majoritatea utilizatorilor vor rămâne cu planurile Spotify actuale, dar clienţii care aleg să facă upgrade vor genera vânzări suplimentare pentru companie. Preţul noului tip de abonament va varia în funcţie de planul de bază al fiecărui utilizator, dar va ajunge în medie la o majorare de aproximativ 40%.

Bloomberg a relatat şi anul trecut despre acest plan, care la vremea respectivă a fost denumit intern „Supremium".

Printre avantajele pentru abonaţii care plătesc mai mult se va număra accesul la un sistem audio de înaltă fidelitate. Spotify şi-a anunţat funcţia audio HiFi în februarie 2021, dar a amânat lansarea. De atunci, concurenţi precum Amazon Music şi Apple Music au început să ofere audio de calitate superioară ca parte a planurilor lor standard.

Planul pentru noul nivel de abonament vine după creşteri de preţuri pentru utilizatorii Spotify din întreaga lume. Săptămâna trecută, compania a anunţat că va majora preţurile în SUA cu 1 dolar pe lună în iulie, aducând nivelul standard plătit la 11,99 dolari pe lună.

Pentru Spotify, planul premium ar putea genera venituri suplimentare de sute de milioane de dolari, care vor fi apoi împărţite cu deţinătorii de drepturi muzicale. Nu este clar câţi oameni sunt interesaţi să-şi majoreze de bunăvoie factura de abonament pentru câteva instrumente în plus, mai ales în condiţiile în care sunetul de înaltă calitate nu a oferit un impuls uriaş altor servicii.

Utilizatorii care vor face upgrade vor putea, de asemenea, să genereze instantaneu liste de redare personalizate pentru anumite activităţi, date şi perioade ale anului. Listele de redare vor învăţa şi se vor adapta la fiecare utilizator în funcţie de comportamentul acestuia şi, în cele din urmă, vor dezvolta liste de redare fără a fi solicitate.

Comenteaza