Se introduce rețeaua de apă în zona lacului Laguna Albastră din județul Cluj

Se introduce rețeaua de apă în zona lacului Laguna Albastră din județul Cluj
| Foto: Iulius Agency/Shutterstock.com

Compania de Apă „Someș” S.A. a semnat contractul de lucrări „Alimentare cu apă, rezervor și branșamente în localitatea Aghireșu Fabrici, zona Caolina, comuna Aghireșu”.

Investiția prevede introducerea apei potabile în zona Caolina – Lacul Laguna Albastră, pe o lungime de circa 4 km, pentru mai multe grupuri de case situate de-a lungul a două străzi. În total vor fi realizate 73 de branșamente la imobile. De asemenea, va fi construit și un rezervor de înmagazinare a apei.

 „Această investiție vizează partea nordică a localității Aghireșu Fabrici, respectiv zona Lacului Laguna Albastră, un obiectiv renumit pentru culoarea deosebită a apei ce a umplut o veche mină de exploatație a caolinului. Aceste lucrări finanțate din banii Consiliului Județean vin în completarea celor deja demarate în alte patru sate ale comunei Aghireșu și aflate extrem de aproape de finalizare”, a transmis șeful CJ Cluj, Alin Tișe.

În valoare de 818.130 fără TVA, lucrările sunt finanțate de Consiliul Județean din fondul ”Întreținere, Înlocuire, Dezvoltare – I.I.D.”, constituit din redevența și impozitul pe profit virate forului administrativ județean și returnate Companiei de Apă „Someș” pentru investiții.

Comenteaza