Video Când va fi gata Autostrada A10 Sebeș-Turda dată în circulaţie. Traficul încă este afectat de alunecarea de teren de la Oiejdea

Când va fi gata Autostrada A10 Sebeș-Turda dată în circulaţie. Traficul încă este afectat de alunecarea de teren de la Oiejdea

Traficul pe autostrada A10 Sebeș-Turda se desfășoară cu restricţii în zona alunecării de teren de la Oiejdea, unde există „gâtuirea” care a dat bătăi mari de cap constructorului.

Zona impune un trafic restricţionat pe o singură bandă. La alunecarea de teren de la Oiejdea, urmare a unei expertize tehnice, au fost efectuate lucrări de forare a piloților suplimentari și s-a lucrat la consolidarea alunecării.

Antreprenorul grec Aktor va trebui să finalizeze lucrările de consolidare, să încheie lucrările la zidurile din pământ armat și la piloții forați în acest an.

După terminarea acestor lucrări va fi monitorizată alunecarea, iar dacă se va considera că dealul este stabilizat se va putea elimina umplutura de pământ din fața zidului de sprijin, iar în continuare antreprenorul va putea executa lucrările de construcție a structurii rutiere propriu zise: blast stabilizat cu ciment și trei straturi de asfalt, potrivit ziarulunirea.ro.

Se pare că munca ar fi îngreunată de condițiile meteo, care nu-i permit constructorului să lucreze în acest moment la alunecare, dar dacă vremea va fi bună, activitatea va fi reluată în 10 februarie.

Din estimările constructorului, la sfârșitul lunii iulie, se va putea circula fără restricții pe autostrada Sebeș-Turda, inclusiv în zona Oiejdea. Practic la finalul lunii iulie, va fi finalizată integral autostrada A10 Sebeș-Turda, Pizzarotti, antreprenorul lotului 1 mai având și el de efectuat lucrări.

Sursa: ziarulunirea.ro

Comenteaza