Nu îl ocoli când faci cumpărături! Fructul care susţine producţia de serotonină și îmbunătăţeşte calitatea somnului

Nu îl ocoli când faci cumpărături! Fructul care susţine producţia de serotonină și îmbunătăţeşte calitatea somnului

Consumul unui fruct pe care îl găsești în fiecare supermarket a dus la îmbunătăţiri semnificative în ceea ce priveşte calitatea somnului, dar şi starea de spirit a participanţilor la un studiu neo-zeelandez.

Cercetătorii neo-zeelandezi au descoperit că, la cină, consumul de kiwi proaspăt sau uscat a dus la îmbunătăţiri semnificative în ceea ce priveşte calitatea somnului, dar şi starea de spirit a participanţilor la studiu.

Nu doar fructul proaspăt sau uscat are beneficii, ci şi pudra de kiwi. 
 
Studiul, publicat recent în revista ştiinţifică Frontiers in Nutrition, arată că participanţii care au consumat kiwi sau pudră de kiwi au dormit mai profund, au fost mai alerţi dimineaţa, mai energici, scrie Mediafax.
 
Kiwi susţine producţia de serotonină, susţin oamenii de ştiinţă. Serotonina este un neurotransmiţător natural, produs în creier, pe care-l ajută să trimită mesaje celulelor nervoase, influenţând starea de spirit, emoţiile şi digestia.

În plus, acest fruct mic este foarte valoros din punct de vedere nutritiv. Conține vitamina C, vitamina K, vitamina E, acid folic și potasiu, are o mulțime de antioxidanți și este o sursă bună de fibre, ceea ce aduce multe beneficii pentru sănătate.

Comenteaza