Schimb de replici acide în ședința CJ Cluj. Tișe către liderul consilierilor USR: „Domnule Iepure, e moral să fiți primul pe listă atâta timp cât soția e șefă de partid?"

Schimb de replici acide în ședința CJ Cluj. Tișe către liderul consilierilor USR: „Domnule Iepure, e moral să fiți primul pe listă atâta timp cât soția e șefă de partid?"
Alin Tişe | Foto: facebook.com/AlinTise

Lista de candidați ai USR Cluj pentru Consiliul Județean Cluj, unde pe primul loc se află soțul președintei USR Cluj, a fost luată peste picior de liberalul Alin Tișe.

El a atras atenția asupra faptului că actualul consilier județean USR Mihai Iepure deschide lista pentru forul administrativ județean, în condițiile în care soția sa, deputatul Oana Murariu, este liderul USR Cluj.

„Mă uit pe lista consilierilor de la USR și domnul Iepure e primul pe listă. Întrebarea mea e dacă este posibil acest lucru, atâta timp cât soția lui e șefa de partid, iar dânsul să fie primul pe lista lor de consilieri județeni? Și tot noi, cei de la PNL, suntem cu sinecuri și cu nerespectarea procedurilor... Cum e treaba asta, domnule Iepure?", a spus Alin Tișe.

„Nu este nicio incompatibilitate", a răspuns, în replică, Mihai Iepure.

„Nu, dar moralitatea...? Nu e sinecură? La noi, la liberali, așa spuneți. Dumneavoastră faceți cea mai mare sinecură. Nu știu cum cei de la USR au acceptat ca soțul cu soția... cum se poate ca soția să conducă partidul și soțul să fie primul pe lista de consilieri și lider al lor? Cum e posibil? La noi nu există așa ceva, vă dați seama dacă eu mi-aș fi pus soția lider de grup ce circ era și cum m-ați fi acuzat pe mine?", a continuat Tișe.

Tot în replică, Mihai iepure a subliniat că este consilier județean și lider încă dinainte ca soția sa să fie președiinte USR Cluj. Alin Tișe a insistat apoi asupra criticilor aduse de obicei celor două partide de la putere, acuzate de către opoziție de corupție, „versus onor organizația USR Cluj unde soțul cu soția se promovează în funcții înalte, unul la județ, unul la deputați".

„Păi, cum merge treaba asta? Noi putem să vă contestăm locul unu de pe listă, noi, cei din alt partid, pe motiv că e sinecură, că e în familie?", a întrebat Tișe.

Spre finalul schimbului de replici, șeful CJ l-a mai chestionat pe consilierul USR dacă are și funcție în partid. „Vă este rușine să spuneți, vă e rușine să spuneți funcția, vă dați seama, două voturi în familie în Biroul Județean care aprobă listele", și-a continuat tirada Alin Tișe.

„Nu Biroul Județean aprobă listele, ci prin vot, în cadrul Conferinței județene, Biroul Național le aprobă", a explicat Iepure.

Unde sunt doamnele active din USR pe lista voastră?

Anterior acestor acuzații, președintele CJ, Alin Tișe, a ironizat și faptul că două dintre doamnele active din partid, Elena Muscă și Adela Dehenes, sunt în coada listei candidaților USR Cluj la Consiliul Județean.

„Am văzut pe lista dumneavoastră că pe cei care au fost cei mai activi în Consiliu i-ați pedepsit, cele două doamne cele mai active, în loc să fie pe primul și pe al doilea loc, le-ați pus în spate. De ce ați pus doamenle la capătul listei, când ele erau cele mai bune și mai active în Consiliu?", a întrebat Alin Tișe.

Consilierul USR a explicat că listele de candidați se stabilesc prin vot, nu prin desemnare, iar diferențele de voturi sunt, oricum, mici.

Comenteaza