Șoferul autospecialei de pompieri, care a pus în pericol echipajul și pasagerii unui tren în Câmpia Turzii, a scăpat cu mustrare scrisă

Șoferul autospecialei de pompieri, care a pus în pericol echipajul și pasagerii unui tren în Câmpia Turzii, a scăpat cu mustrare scrisă

Conducătorul autospecialei de pompieri implicat în incidentul de la trecerea la nivel cu calea ferată din Câmpia Turzii a fost sancționat cu o mustrare scrisă.

Incidentul a avut loc în data de 9 aprilie 2024, când șoferul a traversat riscant calea ferată cu semnalele acustice și luminoase ale autospecialei în funcțiune, în timpul unei intervenții pentru stingerea unui incendiu.

În urma cercetării disciplinare, s-a decis ca sancțiunea să fie aplicată sub forma unei mustrări scrise.

"În urma cercetării disciplinare, conducătorul autospecialei a fost sancționat cu o mustrare scrisă, emisă în data de 17.04.2024", a declarat ISU Cluj pentru ZIUA de CLUJ.

Decizia vine în contextul măsurilor luate imediat după incident, când șoferul a fost înlocuit din serviciu și supus unei evaluări psihologice.

„Menționăm faptul că până la acest moment nu au fost înregistrate solicitări privind asistența persoanelor din vagoanele trenului și nu au fost primite înștiințări despre posibile plângeri formulate pe marginea acestui eveniment, din partea autorităților competente”, a precizat ISU Cluj în aprilie 2024.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Cluj a subliniat că astfel de comportamente neglijente nu sunt tolerate. Totodată, ISU Cluj a informat atunci Inspectoratul de Poliție al județului Cluj pentru a facilita o investigație completă și obiectivă, conform reglementărilor privind circulația pe drumurile publice.

Incidentul a stârnit un val de reacții din partea oamenilor și s-a evidențiat importanța respectării stricte a regulilor de siguranță, chiar și în situații de urgență.

CITEȘTE ȘI: Tragedie evitată în Cluj! Șoferul unei autospeciale de pompieri, cercetat pentru că a ignorat trenul în ultimul moment

Comenteaza