Cinci ore de spectacol voleibalistic la Dej GALERIE FOTO

Cinci ore de spectacol voleibalistic la Dej GALERIE FOTO
Universitatea Cluj-Dinamo Bucureşti (feminin, Divizia A) şi Unirea Dej-Explorări Baia Mare (masculin, Divizia A1) au fost cele două meciuri de volei care au fost găzduite astăzi de Sala Sporturilor din Dej.

În prima partidă s-au întâlnit voleibalistele formaţiilor "U" Cluj şi Dinamo Bucureşti. Deşi echipa din capitală era favorită încă de dinaintea meciului, clujencele au pus mari probleme. În primul set dinamovistele şi-au făcut jocul (4-8, 10-14, 13-21) şi s-au impus lejer cu 25-18. În actul secund, voleibalistele din Cluj au condus ostilităţile (10-8, 15-14, 19-18), dar au pierdut pe final, scor 23-25. În ultima rundă, sportivele din Bucureşti s-au văzut învingătoare încă de la scorul de 22-16, numai că "U"-istele au revenit în forţă şi au punctat de 5 ori. Cu toate acestea, la finalul ultimului set tabela de marcaj a indicat 25-21 în favoarea dinamovistelor, care au şi câştigat partida cu scorul de 3-0.

Chiar dacă meciul de volei feminin a fost gustat din plin de publicul dejean, cu siguranţă mult mai aşteptat a fost derby-ul dintre formaţia locală, Unirea Dej şi Explorări Baia Mare. Dejenii au început partida în forţă (6-3, 11-8, 18-14) şi nimic nu a stat în calea lor; primul set s-a încheiat cu scorul de 25-23. În runda cu numărul doi tot voleibaliştii conduşi de Victor Lazăr şi Tibor Szilagyi au fost mai arţăgoşi (4-1, 8-4, 13-10). Doar o pană de curent care a lăsat sala din Dej în beznă totală a putut să oprească "pressing-ul" uniriştilor. Partida a fost reluată după 25 de minute de întrerupere. Deşi băimărenii au replicat timid, gazdele s-au impus cu 25-21. În ultimul act, voleibaliştii din Baia Mare au turat motoarele, au reuşit să preia conducerea (4-6, 7-10, 9-10), dar uniriştii au revenit spectaculos şi au egalat la 20. Pe final formaţia mai proaspătă, cea din Dej, a reuşit să se adune şi să câştige setul la o diferenţă de 4 puncte. După fix 2 ore, CS Unirea Dej-Explorări Baia Mare s-a încheiat cu un categoric 3-0.

"E o victorie importantă. A fost un meci echilibrat, dar văd că jucătorii au pus în practică dorinţa dejenilor de a aduce o victorie importantă cu cei de la Baia Mare. Acest meci e greu întotdeauna, miza este mare între noi şi Baia Mare, de 2-3 campionate ne tot luptăm cu ei pentru locurile 4-5. E un derby, dar sper să devină un derby şi între primele 4 echipe ale României", a declarat pentru ziuadecj.ro Cornel Itu, preşedintele clubului Unirea Dej.

Cele două partide de astăzi au avut şi un scop umanitar pentru că banii încasaţi din donaţii vor ajunge la Yanis Viman, un copilaş de numai 3 ani diagnosticat cu autism infantil. Cei care au dat dovadă de mărinimie au putut să câştige, prin tragere la sorţi, mai multe premii, printre care tricouri oferite de Ciprian Deac (Rapid Bucureşti) sau Cadu (CFR Cluj), dar şi mingi de volei sau handbal. "E un semn de solidaritate, un semn de sprijin reciproc în cadrul comunităţii locale. Cred că astfel de acte trebuie să le facem întotdeauna pentru cei care suferă", a punctat acelaşi Itu.

 

Etichete
Comenteaza