CFR Cluj se impune la limită la Craiova și rămâne în cursa pentru cupele europene

CFR Cluj se impune la limită la Craiova și rămâne în cursa pentru cupele europene
| Foto: facebook.com/cfr1907

Trupa din Gruia a câștigat în deplasare, scor 1-0, și menține speranța pentru calificarea într-o competiție continentală.

Deși avea o miză importantă pentru o posibilă calificare în cupele europene, ritmul partidei a fost mult sub așteptări. Niciuna dintre cele două formații nu a părut dispusă să își asume riscuri și a așteptat mai mult o eventuală eroare a părții adverse. Dacă gazdele s-au bazat pe un joc de pase, oaspeții au încercat să profite de avantajul oferit de talie și au pus accent pe aspectul fizic al jocului.

Prima ocazie importantă a venit abia după o jumătate de oră de la startul partidei, când Mogoș a trimis puternic din careu, dar Popescu a respins (30). Replica oltenilor a venit din partea lui Markovic, care l-a pus la încercare pe Sava în două rânduri, însă portarul CFR-ului a fost de fiecare dată la post și și-a salvat echipa. Astfel, scorul pauzei la Craiova a fost 0-0.

După revenirea de la vestiare, jocul a fost ceva mai dinamic, iar ambele echipe s-au deschis cu speranța că vor reuși un gol de trei puncte. CFR Cluj a fost echipa mai activă și a pus presiune în careul oltenilor, însă "feroviarii" nu au reușit să trimită șuturi pe spațiul porții. Totuși, în cele din urmă eforturile aveau să dea roade.

Intrat de doar câteva minute pe teren, Bîrligea a deschis scorul ajutat semificativ și de eforturile lui Tachtsidis care a ținut mingea în teren și apoi i-a pasat decisiv (72). Imediat, clujenii au făcut pasul înapoi și au încercat să conserve fragilul avantaj pe care îl aveau. Sava a fost erou în ultimele minute, când a intervenit în două rânduri la aceeași fază și a păstrat poarta intactă.

Așadar, CFR Cluj se impune cu 1-0 la Craiova și ajunge la 34 de puncte, egalând astfel trupa din Oltenia. "Feroviarii" au reușit să se îndepărteze și de Rapid, care ocupă poziția a cincea, cu 29 de puncte.

Comenteaza