Ciucă: Mineriada din 13-15 iunie 1990 - o pagină neagră în istoria recentă; victimele aşteaptă dreptate

Ciucă: Mineriada din 13-15 iunie 1990 - o pagină neagră în istoria recentă; victimele aşteaptă dreptate
| Foto: Foto: Facebook Nicolae Ciucă

Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă, a afirmat, vineri, că dosarul Mineriadei din 13 - 15 iunie 1990 nu a fost încă finalizat, iar victimele şi urmaşii acestora încă aşteaptă să se facă dreptate, arătând că "această rană a societăţii româneşti rămâne deschisă până când instanţa va da vinovaţilor pedepsele pe care le merită".

"Mineriada din 13 - 15 iunie 1990 rămâne o pagină neagră în istoria noastră recentă. Regimul de atunci a interzis libertatea de opinie, suprimând un protest paşnic al opoziţiei, care îşi manifesta libera expresie, câştigată în decembrie 1989. Învrăjbirea oamenilor, fictivele lovituri de stat şi manipularea - toate pornite de la nivel înalt în aparatul de stat - au generat valuri de ură şi violenţă în societate", scrie Agerpres. 


El a subliniat că PNL a fost "o ţintă a represiunii".

"Ca partid de opoziţie şi militant activ pentru diversitatea opiniilor, Partidul Naţional Liberal a fost o ţintă a represiunii. Sediul nostru central şi cel al PNŢCD au fost devastate de mineri. Am rămas însă neclintiţi, apărătorii statului de drept şi ai unei societăţi deschise", a adăugat Nicolae Ciucă.

Liderul PNL a arătat că victimele şi urmaşii acestora încă aşteaptă să se facă dreptate.

"Din păcate, dosarul Mineriadei din 13 - 15 iunie 1990 nu a fost încă finalizat, iar victimele şi urmaşii acestora încă aşteaptă să se facă dreptate. Această rană a societăţii româneşti rămâne deschisă până când instanţa va da vinovaţilor pedepsele pe care le merită", a mai spus Ciucă. 

Comenteaza