Video Pedeapsă SCHIMBATĂ la Curtea de Apel Cluj în cazul unui tânăr din Gherla condamnat pentru un accident cu 2 MORŢI / A condus DROGAT

Pedeapsă SCHIMBATĂ la Curtea de Apel Cluj în cazul unui tânăr din Gherla condamnat pentru un accident cu 2 MORŢI / A condus DROGAT
| Foto: imagine cu caracter ilustrativ

Cazul 2 Mai, în varianta clujeană: În procesul unui tânăr din Gherla care a omorât 2 oameni anul trecut, conducând drogat, sentința dată în luna aprilie de judecătorii de la Dej a fost schimbată de Curtea de Apel Cluj. 

Pe 5 aprilie 2024, judecătorii de la Dej au stabilit o pedeapsă de 4 ani și 2 luni închisoare cu executare, în cazul unui tânăr din Gherla care a provocat un accident soldat cu doi morți, după ce a consumat droguri. La scurt timp, condamnatul a făcut apel. La fel a făcut și Parchetul, dar și firma de asigurări responsabilă, după ce instanța a obligat-o la plata de despăgubiri morale de aproape 400.000 de euro, a transmis Gherlainfo

Apelul a fost judecat pe 30 mai, la Curtea de Apel Cluj. Instanța a admis apelul făcut de părțile civile, de Parchet și de firma de asigurări. Judecătorii de la Cluj au desființat în parte sentința Judecătoria Dej, în ceea ce priveşte durata pedepselor aplicate inculpatului şi a cuantumul daunelor morale acordate unor părţi civile şi a procedat la o nouă judecată, în aceste limite.

Noile pedepse aplicate de judecători:
- 3 ani închisoare pentru comiterea infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe

- 6 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă
Astfel s-a aplicat pedeapsa cea mai grea, de 6 ani închisoare, la care adăuga un spor de o treime din cealaltă pedeapsă, respectiv 1 an închisoare, pedeapsa rezultantă fiind de 7 ani închisoare, care se execută în regim privativ de libertate.

De asemenea, s-a aplicat pedeapsa interzicerii exercitării dreptului de a conduce autovehicule, pe o perioadă de 5 ani.

În ce privește daunele morale acordate, judecătorii au redus sumele pentru două părți civile, de la 150.000 euro la 120.000 euro fiecăreia.

Accidentul mortal a fost surprins pe camerele de luat vederi, în seara zilei de 21 octombrie 2023. Un tânăr de 24 de ani din Gherla, care circula spre Bunești, a efectuat o depășire riscantă. La revenirea pe banda sa, a acroșat un autoturism care circula în același sens, pe care l-a proiectat în afara părții carosabile, într-un cap de pod. Cei doi pasageri din mașina răsturnată, doi soți din Dej, au decedat.

Prelevarea de probe biologice a indicat o alcoolemie de 1,22 în sâge la prima probă și 1,08 la a doua probă. Tânărul a fost testat și pentru substanțe psihoactive, cu rezultat pozitiv la mefedronă, metcatinonă și clorometcatonină, a mai transmis sursa citată. 

Comenteaza