Video Primarul Clujului, despre alegerile europarlamentare: „Avem de ales între forțe politice pro-europene sau forțe care vor să distrugă ceea ce avem acum”

Primarul Clujului, despre alegerile europarlamentare: „Avem de ales între forțe politice pro-europene sau forțe care vor să distrugă ceea ce avem acum”
| Foto: Facebook.com/EmilBoc.Intotdeaunapentruclujeni

Edilul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a reiterat importanța alegerilor pentru Parlamentul European din 9 iunie 2024.

Emil Boc a fost întrebat, la ZIUA LIVE, cum ar arăta anii următori, în special bornele 2030 și 2050, dacă extremiștii ar avea majoritate în Uniunea Europeană.

Fiecărui cetățean dintr-o societate democratică trebuie să-i pese de viitorul său, pentru că el este parte la construcția viitorului. În democrație votul este cel care face diferența. Spre deosebire de glonț care face diferența în dictatură. Trebuie să utilizăm votul în manieră conștientă și pentru a ne proteja ceea ce avem câștigat, adică accesul la prosperitate, pacea de zi cu zi și un viitor al copiilor noștri acasă.

Dacă alte alternative care susțin suveraționismul sau extremismul, populismul deșănțat vor avea drept de decizie, aceia vor distruge Europa și vor distruge climatul de siguranță, de pace, libertate de mișcare, accesul la prosperitate și va deschide calea spre război. Asta este cealaltă alternativă pe care o avem în 9 iunie 2024.

Ne orientăm spre forțe politice pro-europene, care să consolideze ceea ce avem, fără a înțelege că e perfect ce avem. Sau forțe care vor să distrugă ceea ce avem și să pună în loc altceva care va conduce la destrămarea Europei, după care la distrugerea păcii și la începerea unui nou război pe continentul Uniunii Europene. Astăzi nu avem război în UE, ci doar în Europa.

Voi face tot ce ține de mine să conving oamenii că alternativa pro-europeană are infinit mai multe avantaje. La asta trebuie să mediteze fiecare clujean, român, european în ce direcție trimite Europa, pentru că Europa este trimisă într-o direcție sau alta prin vot. De aceea aceste alegeri europarlamentare sunt atât de importante”, a declarat, la ZIUA LIVE, primarul din Cluj-Napoca.

Comenteaza