LICOAREA care te scapă de VICII, îmbunătăţeşte DIGESTIA, alungă INSOMNIA, MIGRENELE şi CISTITELE

LICOAREA care te scapă de VICII, îmbunătăţeşte DIGESTIA, alungă INSOMNIA, MIGRENELE şi CISTITELE
Puternic aromat, aceată licoare este un remediu natural bine cunoscut de români, utilizat în tratarea şi ameliorarea multor afecţiuni. Planta din care este preparat se găseşte pe toate câmpurile şi în toate farmaciile, find una dintre cele mai populare plante medicinale.

Cunoscut în termeni populari şi sub numele de romaniţă, muşeţelul sau Matricaria chamomilla, după numele ştiinţific, este răspândit în special în zonele de şes, în locuri însorite, dar poate fi găsit şi printre alte plante semănate sau la margini de drumuri.

Florile de muşeţel se culeg din aprilie-mai până în august, după care se pun la uscat. Ele conţin ulei eteric, glucide, acizi organici, colină, vitamina B1 şi C, calciu, fosfor, zinc, siliciu, cupru, mangan şi fier, elemente care fac infuzia obţinută din această plantă un foarte eficient remediu.

Calmează puseele bolii Zona Zoster

Compresele cu ceai de muşeţel şi rozmarin aplicate 15 minute, de trei ori pe zi, liniştesc puseele acestei boli, iar repetarea tratamentului timp de o lună, la fiecare două zile, scade frecvenţa lor.

Te scapă de vicii

Fumătorii care doresc să se lase de acest viciu pot mesteca cu încredere bobocii de muşeţel uscaţi în momentele în care simt nevoia de ţigară şi vor scăpa de acest obicei. La fel de eficientă este şi o cană de ceai îndulcit cu miere.

Tratează bolile de ficat

Infuzia dintr-un amestec de muşeţel cu albăstrele, rostopască, mentă, anghinare şi sunătoare este eficientă în cazul bolilor de ficat, întrucât calmează durerile şi decongestionează, acţionând totodată ca antiseptic şi antiinflamator.

Îmbunătăţeşte digestia

Ceaiul de muşeţel e recunoscut ca antiseptic, având proprietatea de a trata gastritele, colitele şi enterocolitele.

Alungă insomnia

O cană de ceai de muşeţel consumată înainte de culcare are proprietatea de a ţine insomnia la distanţă.

Tratează cistitele

Consumul a trei căni de ceai de muşeţel pe zi ajută la tratarea infecţiilor urinare şi calmarea durerilor abdominale.

Alungă migrenele

O cană de ceai de muşeţel este eficientă la tratarea migrenelor, având efect calmant.

Tratează hemoroizii

Infuzia de muşeţel este benefică în caz de hemoroizi indirect, pentru că ajută la normalizarea tranzitului intestinal, dar şi direct, compresele imbibate în ceai de muşeţel ajutând la calmarea durerilor provocate de hemoroizi şi la reducerea inflamaţiei acestora.

Contraindicaţii

Ceaiul de muşeţel este nerecomandat femeuilor însărcuinate şi persoanelor alergice la plante din aceeaşi familie, cum ar fi crizantemele, gălbenelele şi margaretele.

Comenteaza