MIC, dar PUTERNIC. Alimentul care alungă afecţiunile RENALE, BILIARE, GASTRICE, DIGESTIVE şi CARDIOVASCULARE

MIC, dar PUTERNIC. Alimentul care alungă afecţiunile RENALE, BILIARE, GASTRICE, DIGESTIVE şi CARDIOVASCULARE
Ieftin şi la îndemâna tuturor, acest aliment tratează cu succes o sumedenie de afecţiuni. Ai probleme cu inima? Cu ficatul sau bila? Cu digestia? Consumă-l cu încredere şi vei scăpa de griji.

Indiferent că sunt consumate fierte sau crude, ouăle de prepeliţă aduc o serie de beneficii organismului. Au o valoare nutriţională de patru ori mai mare şi sunt recomandate de medici în tratarea diverselor boli sau pentru menţinerea stării de sănătate.

Spre deosebire de oul de găină, cel de prepeliţă conţine de cinci ori mai mult fosfor, de 7,5 ori mai mult fier, de 15 ori mai multă vitamina B2 şi de şase ori mai multă mai multă vitamina B1. Mai mult, ouăle de prepeliţă mai conţin şi calciu, zinc, sulf şi potasiu. În plus, au efect benefic în perioada postnatală, după intervenţiile chirurgicale şi radioterapii, în cazurile de anemie, spasmofilie, migrene şi astenie nervoasă. Totodată, ouăle de prepeliţă sunt recomandate şi persoanelor care nu suferă de vreo afecţiune, numai pentru menţinerea stării de sănătate.

Ouăle de prepeliţă au un număr foarte mare de beneficii. Reglează şi îmbunătăţesc funcţionarea inimii, întăresc aparatul cardiovascular, scad nivelul colesterolului, reglează aciditatea gastrică şi digestia, ajută în tratarea bolilor renale şi de ficat, ajută foarte mult şi în cazurile de rinită alergică, alergii şi eczeme.

De asemenea, sunt benefice în afecţiunile oftalmologice şi ORL, reglează nivelul zahărului din sânge în cazurile de diabet, acţionează pozitiv asupra creierului şi întârzie procesele degenerative de îmbătrânire, reduce obezitatea, creste imunitatea, este recomandată celor cu hipertensiune arterială, dar şi celor cu tuse şi astm bronşic, îi ajută pe cei anemici, şi pe cei care suferă de ipotenţă şi previne tulburările de memorie.

Foarte cunoscută este cura cu ouă de prepeliţă, care în funcţie de pacient poate fi:

1. Regim bazat pe cure de 120 de oua (25 de zile), consumate crude (de preferinta) pe stomacul gol in fiecare dimineata. Acesta este indicat pentru suferinzii de boli digestive, cardiace si pentru copiii care se afla in plin proces de dezvoltare. Trebuie stiut ca schema de tratament este in felul urmator: 3 oua in prima zi, 3 oua in a doua zi, 4 oua in a 3-a zi, si cate 5 oua in restul de 22 de zile.

2. Regim cu 240 de oua (49 de zile), consumate in acelasi mod, destinat in special bolnavilor de TBC, diabet, astm, anemie, afectiuni hepatice sau renale, guta sau obezitate. Ouale vor fi consumate dupa aceeasi schema ca in cazul curei de 120 de oua, cu mentiunea ca se vor lua 5 oua zilnic timp de 46 de zile.

Sursa: http://sanatate.bzi.ro/

Comenteaza