Opt plante bogate în proteine. Un material pentru vegetarieni și nu numai

Opt plante bogate în proteine. Un material pentru vegetarieni și nu numai

De ce ar trebui să mâncăm zilnic carne, în condițiile în care există o mulțime de alte opțiuni vegetariene, care ne oferă destule proteine încât să ne asigure necesarul zilnic?

Și nu numai că aceste opțiuni sunt mai ieftine, dar au (cel puțin unele dintre ele)  mai puține calorii decât carnea, iar acest lucru este foarte important când ținem cure de slăbire.  Iar bogăția de condimente pe care o avem la dispoziție  le poate face extrem de gustoase. Cu siguranță nu vom simți aceeași plăcere dacă mâncăm, de pildă, o friptură suculentă de porc înecată în sos,  sau o salată cu spanac și năut, însă cu siguranță,  ar trebui să ținem cont de faptul că ultima variantă este mult mai sănătoasă.


Încearcă noua gamă KFC Teriyaki în ediție limitată!
Încearcă noua gamă KFC Teriyaki în ediție limitată — Crispy Strips, Twister, salată sau noul orez cu legume, acum și cu sos Teriyaki și semințe de susan!

Promoted by KFC 
Necesarul organismului uman este de aproximativ  1g/kg corp,  cantitate la care putem ajunge ușor combinând tot felul de legume, care,  în plus, ne aduc și un aport important de fibre.  Cu cât mâncăm mai multe proteine de origine vegetală, cu atât mai scăzut va fi riscul de a face anumite boli.

Nutriționiștii ne recomandă ca, oricât de carnivori am fi,  să încercăm să mâncăm măcar o zi sau două pe săptămână mese fără carne.

Iată opt variante perfecte cu care o putem înlocui:

Spanacul – acum, când peste tot există la discreție spanac preambalat, este floare la ureche să îl adăugați în meniul vostru.  Fie că gătiți o rețetă de paste sau îl combinați în salate, spanacul este o sursă importantă de proteine și vitamine.
Lintea – pe cât de ieftină și neînsemnată pare, pe atât de bogată în proteine și fibre este.  Se gătește rapid și, prin fierbere, capătă o textură cremoasă și are un gust extrem de plăcut.
Fisticul – bogat și dulce, fisticul este și o gustare excelentă, dar și o bază gustoasă pentru sosul pesto.
Untul de arahide – nu trebuie să exagerăm cu consumul lui, pentru că are multe calorii, însă este o opțiune excelentă la micul dejun, uns pe o felie de pâine integrală prăjită.
Năut – este gustos și comod, mai ales că se găsește și la conservă. Poate fi adăugat ăn salate, tocane, supe și, desigur, este baza celebrului  humus.
Fasolea – este, la rîndul ei, un înlocuitor de bază pentru carne, extrem de versatilă și gustoasă.  De la pizza, până la supe sau ciorbe, poate fi combinată în zeci de rețete.
Soia – are o mulțime de beneficii pentru sănătate și este, poate, cea mai utilizată alternativă pentru carne.
Quinoa – această cereală a devenit tot mai populară în ultimii ani, atât pentru vegetarieni, cât și pentru persoanele care au aderat la un regim de viață sănătos. Se gătește rapid și, foarte important, nu conține gluten.

Poate te intereseaza si o dieta raw vegan sau dieta cu calorii negative.

Sursa: doctorquinn.ro

Comenteaza